Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta Sakarya Resim Sergisi Açıldı

Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından resim sergisi düzenlendi.

Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta Sakarya Resim Sergisi Açıldı
Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim sergisine, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ve eşi Hatice Aktaş, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakaryalı Resim Sanatçıları Nadiye Kınalı, Mehmet Sarı, Can Hacıosmanoğlu ve Gülay İnce katıldı.

Sakaryalı sanatçıların resimlerinin yanı sıra Türkmen sanatçılar Ogulgeldi Mammedova, Hojamuhammet Çüriyev, Aman Aşırgeldiyev ve Gurbangeldi Gurbanov’un resimleri de Sakarya Resim Sergisinde yer aldı.

Gezi boyunca Türkmenistan’ın kültür ve sanat bakımından önemli merkezleri olan müze, kütüphane ve sanat galerileri gezen Sakarya heyeti tarihi Merv şehri ve burada bulunan TİKA’nın restore ettiği Sultan Sencer Türbesi ve diğer yapıları ziyaret etti.

Ziyaret boyunca Türkmenistan’ın milli kıyafetlerini giyen Vali Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Sakarya’nın Türkmenistan’da tanıtımını gerçekleştirdiler .
Kaynak: İHA