Cumhurbaşkanı Gül, Teröre Karşı Birlik Çağrısı Yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, akşam yemeğinde Şanlıurfa’nın kanaat önderleri, işadamları ve şehit yakınları ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Teröre Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
Yemek öncesinde konuşan Abdullah Gül, ülkede herkesin fikrini önceki yıllara göre daha iyi ifade edebildiğini vurguladı. Gül, “Ancak kavga şiddet, terör söz konusu olursa hepimiz buna karşı dur diyeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Şanlıurfa’daki temaslarını sürdürüyor. Gün içinde Valilik, Belediye, Tuğay komutanlığı Harran Üniversitesi ve Atatürk Barajında incelemede bulunan Gül, akşam yemeğinde iş adamları, şehrin önde gelenleri, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Gül, Hilton otelde verilen akşam yemeği öncesi, işadamlarına çeşitli plaketler verdi. Plaket töreninin ardından konuşma yapan Gül, gelişen demokrasi ortamına vurgu yaptı. İmparatorluktan gelen bir millet olarak farklılıkların doğal karşılanması gerektiğine işaret eden Gül, "Ancak hepimiz bu ülkenin asil vatandaşlarıyız. Hepimiz bu ülkenin eşit vatandaşıyız. Ve hiçbirimizin bu ülkenin dışında gidecek bir yerimiz yok, bu nedenle hepimiz bu memleketin kıymetini bilmemiz lazım." diye konuştu.

Herkesin fikrini yapıcı bir şekilde daha özgür ifade edebildiğine vurgu yapan Gül, kavgaya, şiddete ve teröre karşıda herkesin birlik olması gerektiğini vurguladı. Gül konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün Türkiye’de herkes düşüncesini rahatlıkla ifade edebilir. En aykırı düşünceler bile konuşulabilir. Maalesef bazı dönemlerimiz vardı konuşmak bile sıkıntılıydı. Görüşlerinizi ifade ederken bile düşünerek konuşmak zorundaydınız. Hatta bazı dönemler vardı konuşamazdınız. Hatta Kürtçe konuşulamayan dönemler oldu. Bu dönemler bitmiştir. Şimdi herkes düşüncesini açıkça konuşabilir, yapıcı bir şekilde ifade edebilir. Ama bunun ötesinde eğer kavga, şiddet, terör söz konusu olursa buna karşılıkta hep beraber dur demesini de bilmemiz gerekir. Çünkü bizim kaybettiğimiz çok yıllar var, yapacak çok işlerimiz var."

“ŞANLIURFA’YA BAKTIĞIMIZDA HERGEÇEN GÜN YENİ ŞEYLER ÖĞRENİYORUZ”Şehrin tarihi önemine de değinen Gül, kazılar sonucu ortaya çıkarılan eserlerle hergeçen gün yeni bilgilerin ortaya çıktığını söyledi.

Kenti peygamberler şehri olarak nitelendiren Gül, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İnsanlık tarihinin en eski ayak izlerini burada buluyoruz. 12 bin yıl önce insanlık burada yaşadığını görüyoruz. Şanlıurfa'nın önümüzdeki yıllarda, gerek İslami kültürü ile gerekse İslam öncesi ilk ayak izleri kazılar yapıldıkça önemi ortaya çıkacaktır. İlerleyen günlerde çok sayıda turist ağırlayacak bir memleket olacak.”