Bir İnşaat İçin Yapılan Kazı Nedeniyle Heyelan Meydana Geldi

Karabük'te bir inşaat için yapılan kazı nedeniyle heyelan meydana gelirken, heyelan ihtimaline karşı 30 daireli sitenin 2 bloğu tahliye edildi.

Merkeze bağlı 100. Yıl Mahallesi'nde, bir inşaat için yapılan kazı nedeniyle heyelan meydana geldi.

Heyelan meydana gelen bölgede inceleme yapan Karabük Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, heyelan tehlikesi nedeniyle 30 daireli Güzel Yurt Sitesi'nin A ve B bloklarını tahliye etti. Sitenin doğal gazı ve elektrikleri de kesildi.

Site yöneticisi Recep Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, sitelerinin hemen altında inşaat çalışması başlatıldığını, ancak heyelan ihtimaline karşı hiçbir önlemin alınmadığını söyledi.

Önlem almaları için defalarca inşaat yetkilisini uyardıklarını ancak uyarılarının dikkate alınmadığını öne süren Kahveci, ''Hafriyat çalışmaları yapılırken binalarımızın göçme tehlikesiyle karşı karşıya kaldık. İnşaat firmasıyla geçen yıl defalarca konuşmama ve uyarmama rağmen bizi yok saydı. İşlerine devam etti'' diye konuştu.

Belediye İmar Müdürlüğü'ne, Zabıta Müdürlüğü'ne defalarca dilekçe verdiklerini ifade eden Kahveci, ''Binalarımız şu anda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü geçici bir süreyle binalarımızı boşaltmamızı söyledi.

İnşaat firmasının bize göstereceği yerlerde konaklayacağız. Biz mağdur olduk. Pazartesi günü gerekli yerlere baş vuracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız'' dedi.

Kaynak: AA