Ak Parti Gaziantep Milletvekili Sarı Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, annenin toplumu oluşturan bireylerin fikren ve bedenen sağlıklı olarak yetişmesinde önemli bir etken olduğunu belirtti.

Sarı, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajINda, bir kültür ve geleneğin oluşmasında, bunun devam ettirilmesinde ailelerin çok büyük öneme sahip olduğunu bildirdi.

Annelerin dünyadaki hiçbir değerle ölçülmeyecek ve yeri hiçbir zaman doldurulmayan varlıklar olduğunu ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

''Anneler, sağlıklı toplumsal yapının, huzurlu aile ortamının temeli olup, merhameti, çileyi, sabrı ve fedakarlığı ile yüce varlıklardır. Anne, toplumu oluşturan bireylerin fikren ve bedenen sağlıklı olarak yetişmesinde en önemli etkendir. Annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır. Vatanımızın selameti için gözünü kırpmadan şehit olan evlatlarımızın annelerinin de asla yalnız olmadığını, her daim onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Annelerimizin her gün hatırlanmasının gerektiğini dile getiriyor, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan ve güzelleştiren aynı zamanda da dünyanın en yüce görevini üstlenen annelerimizin Anneler Günü'nü yürekten kutluyorum.' '
Kaynak: AA