Ak Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan'dan Anneler Günü Mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ''Bizlerin kişiliğinin oluşmasında ahlaklı bir birey olmamızda iyi yetişmiş bir nesilin var olmasında analarımızın katkısı çok büyüktür'' dedi.

Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ailenin bir milletin temel direği olduğunu ifade etti.

Türk kadınının kilim dokuyan, oya işleyen ellerinin Kurtuluş Savaşı'nda saban ve silah tuttuğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bizlerin kişiliğinin oluşmasında ahlaklı bir birey olmamızda iyi yetişmiş bir nesilin var olmasında analarımızın katkısı çok büyüktür. Tüm dünya Türk anasının Kurtuluş Savaşı'nda göstermiş olduğu kahramanlığı tarih sayfalarında ibretle dile getirmiştir. Tarihte evladının eline kına yakıp onu vatana kurban eden analarımız, bugün de evladını 'art niyetli bir kurşuna' şehit veren ve dimdik ayakta duran yine analarımızdır. Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur ve dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir.''

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gelecek nesilleri yetiştiren annelerin değerini vurguladığını aktaran Erdoğan, anneye olan saygı ve sevgiyi tek bir güne sığdırmanın mümkün olmadığını aktardı.

Annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Erdoğan, ''Dünyaya getirip gece gündüz demeden bizler için çırpınan, en zor zahmetlerle, şefkatle bizleri büyüten her zaman ve her ne şekilde olursa olsun yanlarımızda destek olan analarımızın anneler gününü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım'' dedi.

Kaynak: AA