''yeni Dünya Düzeni ve Ortadoğu'daki Son Gelişmeler'' Konferansı Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi'nde ''Yeni Dünya Düzeni ve Ortadoğu'daki Son Gelişmeler'' konulu konferans düzenlendi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda yapılan konferansta, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Kireççi sunum yaptı.

Ortadoğu'nun tarihte ve günümüzde birtakım önemli olaylarla gündeme geldiğini belirten Kireççi, siyasi gündemi meşgul edecek bir konuma yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'nin son 10 yılda çok hızlı bir şekilde yükselişe geçtiğine dikkat çeken Kireççi, ''Türkiye 2001 yılında bizim kişi başına düşen milli gelirimiz 2 bin 200 dolardı. Birçok Afrika ülkesiyle eşdeğer, bazılarının ise altındaydı. Şu anda 10 bin doların üzerindeyiz. Türkiye'nin dış politikadaki başarısının temelinde ekonomik başarı var. Bunun devam etmesi bizim için esastır. Bizim öncelikli hedefimiz Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasıdır'' diye konuştu.

Türkiye'nin okur-yazar oranı yüksek, kendi teknolojisini üretebilen, bölgesinde etkin bir güce sahip olma hedefinde olduğunu anlatan Kireççi, mevcut dinamiklerin, dünyadaki dönüşüm dalgalarının Türkiye'nin hedefleriyle örtüştüğünü kaydetti.

Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Doç. Dr. Mehmet Akif Kireççi'ye hediye takdim etti .
Kaynak: AA