Festival Kapsamında Arkas Trio, İtalyan Katolik Kilisesi'nde Konser Verdi

11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Arkas Trio, konser verdi.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, İtalyan Katolik Kilisesi'ndeki konser öncesi yaptığı açıklamada, festival süresince değişik mekanları kullandıklarını, bunlardan birinin de kilise olduğunu söyledi.

Mersin İtalyan Katolik Kilisesi'nin 11 yıldır kendilerine kapılarını açtığını ifade eden Burakgazi, ''Kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok kültürlülüğü, pek çok zenginliği bir arada yaşayan Mersin, bu anlamda bir dünya kenti. Bu özelliği festivalde sürekli kullanmak istiyoruz. Kültür ekonomisinin konuşulduğu bu günlerde, bizim gibi pek çok kurum ve kuruluş kent için çaba sarf ediyor'' dedi.

Katolik kilisesi ruhani lideri Pavel Şmala ve rahip Roberto Ferrari'nin konuşmasının ardından, kemanda Tuncay Yılmaz, piyanoda Emre Elivar ve viyolenselde Gustav Rivinius'dan oluşan Arkas Trio sahne aldı.

Konserde, Beethoven ve Felix Mendelssohn'un eserlerinin yanı sıra Türk besteci Hasan Uçarsu'nun eserleri seslendirildi. Yaklaşık iki saat süren konser sonunda günün anısına sanatçılara plaket ve çiçek verildi.

Konseri Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Luicen Arkas ile sanatseverler izledi.

Anadolu Ajansı'nın basın sponsorluğunu yaptığı festival kapsamında yarın, Portekiz geleneksel müziği ''fado''nun prensesi olarak nitelendirilen Cristina Branco, Kültür Merkezi'nde sahne alacak .
Kaynak: AA