Düzce’nin Rekortmenleri Belli Oldu

Düzce’de gelir vergisi ve gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) rekortmenleri belli oldu.

Listede uzun zamandır ilk kez bir avukatın yer alması dikkat çekti. Düzce’de vergi rekortmenleri belli oldu. Yıllık gelir vergisi rekortmenleri listesine 3 iş kadını da girmeyi başardı. Uzun zamandır bu yana rekortmenler listesinde bir avukat da yer aldı.

2011 yılı vergilendirme döneminde yıllık gelir vergisi rekortmenleri listenin ilk sırasında yer alan kişi adının açıklanmasını istemedi. Rekortmen 2 milyon 725 bin 575 TL’lik matraha karşılık, 947 bin 631,51 TL’lik vergi tahakkuku ile birinci sırada yer aldı.

Listenin ikinci sırasında ise Nilüfer Özsoy bulunuyor. Özsoy 619 bin 718 TL’lik matraha karşılık, 210 bin 581 TL’lik tahakkuk tutarı ile ikinci sırada yer aldı. Özsoy’u 459 bin 102 TL’lik matraha karşılık 154 bin 365 TL’lik tahakkuk tutarı ile Ersin Mutlu izledi. Listenin 4. Sırasındaki kişi isminin açıklanmasını istemezken, beşinci sırada Seden Taş, altıncı sırada Ahmet Hamdi Topçuoğlu, yedinci sırada Mehmet Şen Hakoğlu, sekizinci sırada Cemile Dik, dokuzuncu sırada Mehmet Talat Saygılı, onuncu sırasında ise Sıddık Konuralp yer aldı.

2011 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi gayrimenkul sermaye iradı (G.M.S.İ) rekortmenleri listesinde ise 1 iş kadını da yer aldı.

Listenin ilk 2 sırasında yer alan rekortmenler gizli kalmayı tercih etti. Adının açıklanmasını istemeyen kişi 1 milyon 580 bin 529 TL’lik matraha karşılık 546 bin 865 TL’lik tahakkuk miktarı ile listenin birinci sırasında, yine adının açıklanmasını istemeyen bir başka rekortmen 1 milyon 570 bin 728 TL’lik matraha karşılık 543 bin 434 TL’lik tahakkuk miktarı ile listenin ikinci sırasında yer aldı. Listenin üçüncü sırasında ise bir iş kadını bulunuyor. Hatice Dinçer isimli iş kadını 480 bin 416 TL’lik matraha karşılık 161 bin 825 TL’lik tahakkuk miktarı ile rekortmenler listesinin üst sıralarında yer almayı başardı. Listenin dördüncü sırasında Hamit Şerifoğlu, beşinci sırasında Hidayet Türkseven, altıncı sırasında Burak Çilingir, yedinci sırasında Selahattin Turan, sekizinci sırasında Mehmet Nazım Eğilmez, dokuzuncu sırasında Haydar Durmazoğlu, onuncu sırasında ise Muhittin Şerifoğlu bulunuyor.

Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen mükelleflerin, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan Türkiye’nin 100 vergi rekortmeni listesinde yer alan 2 kişi ile aynı kişiler olduğu tahmin ediliyor .
Kaynak: İHA