DSP Genel Başkanı Türker, Annan'ın Görevine Talip

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, BM-Arap Ligi Suriye Ortak Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın görevine talip olduğunu belirterek, "Arapça da biliyorum.

Suriye ' ye savaşan asker gönderirsek o bataklıktan çıkamayız . " dedi .

Cihan Tv Network ' te yayınlanan ' Anadolu ' da Sabah ' programına konuk olan DSP Genel Başkanı Masum Türker , hükümetin Suriye politikalarını eleştirdi .

Suriye konusuna Türkiye ' nin yanlış politika uygulayarak girdiğini savunan Türker , Başbakan ' ın Suriye ile ilgili tehdit altında olduğunu savundu . Başbakan ' dan bir görev istendiğini savunan Türker , bu nedenle Başbakan ' ın zor ve çaresiz durumda olduğunu söyledi .

Türker , " Türkiye ' de dindar bir gençlik yetiştireceksin , diğer tarafta haçlı seferini yapanlara taşeronluk yapacaksın . Türkiye ' nin Müslüman bir ülke ile alıp veremediği ne? " diye konuştu .

Türker , Irak ' ın kuzeyinde federe bir Kürt devleti ortaya çıkacağını , bunu Türkiye ' nin doğusunda da bir federe Kürt devleti izleyeceğini iddia ederek , bu sürecin İran ' da kurulacak bir federe Kürt devleti ile tamamlanacağını kaydetti .

Suriye ile ilgili arabuluculuk görevine talip olduğunu aktaran Türker , bu görevi BM - Arap Ligi Suriye Ortak Özel Temsilcisi Kofi Annan ' dan daha iyi yapacağını savundu . Türker , " Arapça da biliyorum . Suriye ' ye savaşan asker gönderirsek o bataklıktan çıkamayız . " dedi .

" ÖNCE BAŞKANLIK SİSTEMİ DAHA SONRA FEDERAL SİSTEM " Başkanlık sisteminin ulusal birlik için tehdit olduğunu anlatan Türker , Türkiye ' de federal bir devlet kurulması için bir girişim olduğunu öne sürdü . Başkanlık sisteminin olduğu ülkelerde federal birlikler olduğunu ifade eden Türker , başkanlık sisteminin olmazsa olmazının bakanların milletvekili olmaması olduğunu kaydetti .

Türker , Başkanlık sistemi için milletvekillerinin oturacağı odası , danışman kadrosunun olmadığını söyleyerek , " Önce başkanlık sistemini oluşturacak daha sonra federal sisteme gidecek . Böyle yaklaşımlar tehlikelidir . " değerlendirmesinde bulundu . 12 Eyül davasına müdahil olup olmayacakları ile ilgili de Türker , " DSP 1985 yılında kuruldu . Darbe zamanında partimiz yoktu . Mağdur olan arkadaşlar var . İsteyenler başvurur müdahil olabilir . " dedi .

Türker , kendi iktidarlarının 2002 yılında yapılan sivil bir darbe ile iktidardan indirildiğini öne sürdü . " RAHŞAN HANIM ' IN DEĞİŞMESİ YAŞINDAN MI ÇEVRESİNDEN Mİ BUNU ANLAYAMADIK " Bülent Ecevit ' in eşi ve DSP ' nin kurucusu Rahşan Ecevit ' in DSP ' den istifa ettiğini hatırlatan Türker , " Bülent Ecevit DSP ' den istifa etmemiştir . DSP ' nin üyesi olarak vefat etmiştir . Rahşan Hanım yarın gelip bize gelse ihtiyacını söylese istediklerini yaparız . Rahşan Hanım ihtiyaç duyduğu zaman her şeyini karşılamaya hazırız . Daha önce CHP ' ye üye olan kimseyi almazdı . Rahşan Hanım ' ın değişmesi yaşından mı çevresindekilerden mi bunu anlayamadık . " ifadelerini kullandı .