Dışişleri, Suriye'de Bm Konvoyuna Gerçekleştirilen Bombalı Saldırıyı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de faaliyet göstermekte olan BM Gözetim Misyonu’nun (UNSMIS) konvoyuna Daraa’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı.

Dışişleri, Suriye'de Bm Konvoyuna Gerçekleştirilen Bombalı Saldırıyı Kınadı
Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “BM-Arap Ligi Suriye Ortak Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın Suriye’ye ilişkin planı bağlamında Suriye’de faaliyet göstermekte olan BM Gözetim Misyonu’nun (UNSMIS) konvoyuna bugün (9 Mayıs) Daraa’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” denildi. BM Gözetim Misyonu’nda görev yapan personelin güvenliğinin ve hareket serbestisinin sağlanmasında asli sorumluluğun Suriye Yönetimi’ne ait olduğunu hatırlatan Dışişleri, Suriye Yönetimi’nin bu sorumluluğunu eksiksiz yerine getirmesinin beklendiğini belirtti.

Yürürlükteki Annan Planı’na karşın ülkedeki şiddet ortamının henüz son bulmamış olmasının endişeleri daha da derinleştirdiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Suriye’de şiddetin, askeri birlikler ve rejime bağlı diğer unsurlar kuşkuya yer bırakmayacak biçimde yerleşim merkezlerinden tümüyle çekilip, kışlalarına geri dönmedikçe durmayacağı açıktır. Bu vesileyle, Suriye Yönetimi’nin gerek Annan Planı ile üstlenmiş olduğu taahhütlerini, gerek bu planın bir bütün ve tam olarak uygulanmasını öngören 2042 ve 2043 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının getirdiği yükümlülüklerini yerine getirmesinin yakın takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. "