Kaymakam Hacıbektaşoğlu: Bucak, Turizmde Güçlü Dinamiklere Sahip

Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak ilçesinin, turizm potansiyeli açısından güçlü dinamiklere sahip olduğunu söyledi.

Burdur’un Bucak ilçesinde faaliyet gösteren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Ofisi (BAKA) tarafından yürütülen 'Burdur İlinin Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Rekabet Analizi' isimli projenin tanıtım toplantısı Bucak ilçesinde yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu (HTMYO)’nda yapılan toplantıya; Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Kanten, Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk, daire amirleri, oda ve sivil toplum örgütlerinin başkanları, iş adamları ve akademik personel katıldı.

Proje ve içeriği hakkında bilgi sunan Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Kanten, projeden ortaya çıkacak sonuçların Burdur ve ilçelerinin stratejik turizm çalışmaları adına iyi bir rehber niteliği taşıyacağını ifade etti.

Kanten, projenin, deniz ve güneş turizmi dışında kalan bütün turizm türlerini kapsadığını belirterek, Burdur’un tanıtımına ve gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu da 'Burdur İlinin Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Rekabet Analizi' isimli proje ile ilçenin turizm potansiyeli açısından güçlü dinamiklere sahip olduğunu vurgulayarak, Bucak'ta bulunan Susuz Han, İncir Han, Sefer Yitiği Mağarası, Cremna Antik Kenti, Karacaören Baraj Gölü, Katran Dağı Ormanları ve Kestel Ardıç Ormanları'nın hem doğa güzellikleriyle hem tarihi açısında önemli bir konum teşkil ettiğini belirtti.

Hacıbektaşoğlu, bu güzel yerlere gereken restorasyonları en kısa zamanda gerçekleştirip, Burdur ve ilçelerinin doğa turizmi açısından bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti .