Almanya Yolcusu Kursiyerlere Uyum Semineri

Gaziantep Elbim Dil Kursu Eğitim Merkezi, Almanca dil kursuna katılan ve aile birleşimi kapsamında Almanya'ya gidecek olan 27 kursiyer, 5 günlük eğitim seminerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Almanya Yolcusu Kursiyerlere Uyum Semineri
Almanya Türk Toplumu'nun desteklediği seminerde kursiyerlere Almanya'da yaşam konusunu anlatıldı. Seminere katılan Almanya yolcuları sertifikalarını Elbim'de düzenlenen törenle aldı. Sertifika töreni öncesinde kursiyerler tarafından hazırlanan eğlence programı törene renk kattı.

Dans ederek, şiirler okuyarak eğlenen kursiyerler zaman zamanda seslendirilen türkülerle hüzünlendi. Sertifika törenine, Almanya'daki en büyük Türk çatı kuruluşu olan Almanya Türk Toplumu'nun(TGD) Temsilcileri Doç. Dr. Tufan Kıroğlu ve Dokmar Deutschman da katıldı.

Törende kursiyerlere 'En Az Üç Dil Bileceksin' başlıklı bir şiir okuyan Doç. Dr. Kıroğlu,"50 yıl önce Türk insanı Almanya'ya gittiği zaman Almanya hakkında hiçbir bilgisi yoktu. O dönemde Almanya'ya giden kişiler sadece okur-yazarlığı bulunan kişilerdi. Bunları küçümsemek için söylemiyorum. Tam tersine yüceltmek için söylüyorum. Dilini,dinini, kültürünü bilmediği bir toplumun içine giderek orada tutundular. Bu insanlar büyük cesaret gösterdiler. Ve orada çalışkanlıkları ile tutundular. 3 Ekim 1990 yılında Almanya'nın birleşmesiyle ekonomik durum eskisinden farklı oldu. Maalesef bizim insanlarımızdan mesleksiz olanlar işsiz konumuna düştü. Onun için biz Almanya Türk Toplumu olarak Almanya'da meslek eğitimine Son derece önem veriyoruz. Ve gelecek kuşakların eğitimli insanlar olabilmesi için onlarca proje ürettik. Ve bu projeleri Almanya'nınher köşesinde hayata geçiriyoruz. Almanya Türk Toplumu, Almanya'da 16 eyaletin Son kurulanları hariç tüm eyaletlerde var" dedi.

Dokmar Deutschman ise, Almanca yaptığı selamlama konuşmasında sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerleri tebrik etti. Daha Sonra kursiyerlere sertifikaları teslim edildi .
Kaynak: İHA