Çocuk Şube’nin Futbol Turnuvası’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Polis Gençlik El Ele Futbol Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu.

Çocuk Şube’nin Futbol Turnuvası’nda Ödüller Sahiplerini Buldu
Turnuvada şampiyon olan Naciye Filizay İlköğretim Okulu Futbol Takımı oyuncuları kupalarını Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun elinden aldılar. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü’nün ilköğretim okulları arasında organize ettiği ‘Polis Gençlik El Ele Futbol Turnuvası’ Sona erdi. Turnuvanın ödül töreni ‘Polis Haftası’ etkinlikleri kapsamında merkez Yenişehir ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü Halı Sahası’nda yapıldı. Törene, Vali Güzeloğlu ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, mersin Büyükşehir belediye başkanvekili Erol Ertan ve İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, turnuvanın 7 ay sürdüğünü ve toplamda 120 okul takımının mücadele ettiğini söyledi.

Sporun önemine dikkat çeken Güzeloğlu, “Bu tip organizasyonlar oynanan maçların Sonucu ne olursa olsun, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğe güvenle bakmalarını sağlayan, spor altyapısında çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluğu arttıran güzel çalışmalardır. Çocuklarımızı yarınlara hazınlarken onları ülkemizin geleceğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenerek gelişmesine katkı koyacak değerler olarak görüyoruz. Yapılan organizasyon Sonrasında çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk ve sevinç bizlerin en önemli kazancıdır” dedi.

2013Akdeniz Oyunları’nın Mersin’de gerçekleştirileceğini de anımsatan Güzeloğlu, Mersin’in Akdeniz Oyunları ile birlikte spor alt yapısını uluslararası bir düzeye ulaştıracağını kaydetti.

Mersin’in, her düzeyde ve sporun her alanında dünya çapında altyapılara kavuşacak bir büyükşehir olduğunun altını çizen Güzeloğlu, Mersin’i geleceğe hazırlarken, çocukların spor yapmalarını sağlayacak, onlara spor alışkanlığını kazandıracak bu tip organizasyonların çok önemli olduğunu belirtti.

Güzeloğlu, “Çünkü çocuklarımız spor alanında yarının büyük Türkiye’sinde uluslararası düzeyde ulaşmak istediğimiz ve arzuladığımız başarılar elde edecekler. Futbol sahalarında başlayarak atletizmden voleybola, basketboldan hentbola, yüzmeden biniciliğe kadar her branşta büyük bir potansiyelle dünya çapında başarılara imza atacaklar. Çocuklarımızın yüzlerindeki gülümsemenin keyfini seziyorum. Onlara kent olarak ve ülke olarak güveniyoruz. Bu tarz organizasyonların ülkemiz için örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise turnuvanın düzenlenmesinde kendilerine büyük destek veren Vali Güzeloğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ‘Polis Gençlik El Ele Futbol Turnuvası’nda 1. olan Naciye Filizay İlköğretim Okulu ve 2. olan Halil Akgün İlköğretim Okulu Futbol Takımı’na kupalarını Vali Güzeloğlu verdi.

Ödül töreninin Son bölümünde Cumhuriyet İlköğretim Okulu Futbol Takımı’nda forma giyen Aziz Tatlı’nın, ünlü futbolcu Luis Figo tarafından çok beğenildiği ve bu sporcunun 2 haftalık bir eğitim için İtalya’nın Milano kentine davet edildiği bildirildi.

Tatlı’nın beğenildiği takdirde Inter Kulübü Alt Yapısı’nda futbol oynayacağı kaydedilirken, Vali Güzeloğlu Tatlı ve ailesiyle yakından ilgilenerek destek verdi .
Kaynak: İHA