Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü

Bozüyük Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Oktay Kaya'yı ziyaret etti.

Kaymakam Kaya, Emniyet Müdürü Okumuş, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Hakkı Güner ve Emniyet Amiri Nihal Altıntaş ile polis memurlarını kabulünde, Bozüyük'ün, Antalya, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Ankara'yı birbirine bağlayan önemli ve stratejik bir konumda bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin küçük bir örneği olarak çeşitli kesimlerinden insanların yaşadığı ilçe olduğunu kaydetti.

Nüfusun büyük bir bölümünün polis bölgesinde yaşadığını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

''Bozüyük'te 3 yıldır görev yapıyorum. Bu zamana kadar edindiğim intiba, Bozüyük'ün huzurlu bir ilçe olduğudur. Bu huzuru büyük ölçüde emniyet teşkilatımızın özverili çalışmalarına borçluyuz. Belki norm kadroya göre yarı oranında bir sayıyla çalışıyorlar ama özverili bir çalışma neticesinde bu huzuru yaşıyoruz. Son dönemdeki teknolojik gelişmelere ayak uydurmamız, MOBESE'nin faaliyete geçirilmesi hırsızlık olaylarında caydırıcılık sağladı. Fabrikalara, bankalara, sitelere güvenlik kamerası taktırılması noktasında yapılan telkinler ve yönlendirmeler sayesinde kamera sayınsında artış oldu. Bu hem yaşanan olayların çözümünde adli mercilere yardımcı oluyor, hem de önleyici kuvvet olarak da çoğu olayın yaşanmamasına sebep oluyor. 2009 yılında başka illerden günü birlik hırsızlık için gelip gitmeler azaldı. Emniyet teşkilatımıza Bozüyük halkı adına teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.''

Okumuş da kente kurulan MOBESE sisteminin yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı caydırıcılık sağladığını ifade ederek, Türk Polis Teşkilatı'nın 167. yıl dönümünü düzenleyecekleri etkinliklerle kutlamaya devam edeceklerini söyledi.