Karaman'da 150 Kursiyer, Sertifika Törenle Aldı

Karaman'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile İş-Kur tarafından açılan kursları başarıyla bitiren 150 kursiyer, sertifika töreni için gittikleri merkeze bağlı Boyalı köyünde, çocukların saçlarını kesti, kadınlara cilt bakımı yaptı, hazırladıkları yemek ve tatlıları köylülere ikram etti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile İş-Kur tarafından açılan güzellik, cilt bakımı, kuaför, fırıncılık, aşçılık, pastacılık ve servis elemanı kurslarını başarıyla bitiren 150 kursiyer, sertifika töreni için merkeze bağlı Boyalı köyüne geldi.

Kuaförlük eğitimi alanlar köydeki 30 kız ve erkek çocuğunun saçlarını keserken, güzellik ve cilt bakımı kursundan mezun olan kursiyerler de köydeki genç kızlar ve kadınlara cilt bakımı yaptı.

Fırıncılık, aşçılık, pastacılık ve servis elemanı kurslarından mezun olan kursiyerler ise kendi yaptıkları yemek ve tatlıları köylülere ikram etti.

Köy meydanında düzenlenen sertifika töreninde konuşan Karaman Valisi Süleyman Kahraman, iş sahibi olmanın, aile ve toplumsal hayat açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

İnsanların iş sahibi olmasının ailevi sorunları büyük oranda önleyeceğine, boşanmaları azaltacağına dikkati çeken Kahraman, ''Açılan kurslara katılan kursiyerlerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki, günümüzde işsizlik çok ciddi bir sorun. Bu sadece ülkemizin değil aslında tüm dünyanın sorunu. Bu sorunu aşmak için de atılacak en önemli adım ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli eleman yetiştirmek. Bu kurslarımızın temel felsefesi budur'' dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere, sertifikaları verildi.

Törene, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Yenilmez, İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Boz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA