Erciş Kaymakamlığından Kredi ve Borçlandırma Açıklaması

Van'ın Erciş Kaymakamlığı tarafından depremden ötürü konut, ahır ve iş yerleri hasar gören vatandaşlara verilecek olan kredi ve borçlandırma ile ilgili açıklama yapıldı.

Erciş Kaymakamlığından Kredi ve Borçlandırma Açıklaması
Kaymakam Ramazan Fani tarafından yapılan açıklamada, ilçede geçen yıl meydana gelen yıkıcı depremden sonra konutları, iş yerleri ve ahırları ağır ve orta hasarlı olan vatandaşlar için kredi ve borçlandırma işlemlerinin belirlendiğini bildirdi. Kaymakam Fani, yaptığı açıklamada; "Kalıcı konutlar için merkezdeki vatandaşlarımız 75 bin TL, köylerdeki vatandaşlarımız 70 bin TL borçlanacaklardır. Ayrıca, köylerdeki vatandaşlarımızdan konutunu kendisi yapmak isteyenlere 5 ayrı aşamada toplam 40 bin TL krediverilecektir.

Vatandaşlarımız kredi borçlarını ilk 2 yıl ödemesiz, geriye kalan 18 yıl eşit taksitlerle olmak üzere 20 yılda faizsiz olarak tamamlayacaklardır. Ayrıca, işyeri hasarlı olan vatandaşlarımıza da kredi verilecektir. İlçe merkezinde işyeri ağır hasarlı olan vatandaşlarımıza 50 bin TL, köylerde işyeri ağır hasarlı olan vatandaşlarımıza 15 bin TL kredi verilecektir. Bu krediler ilk 2 yıl geri ödemesiz, geriye kalan 8 yıl eşit taksitlerle olmak üzere 10 yılda yüzde 4 faizle ödenecektir" ifadelerinikullandı .