Birecik'te Din Görevlilerine Hizmet İçi Eğitim

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca taşra teşkilatında yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 15 imam hatip ve 5 müezzin kayyıma Kur’an-ı Kerim ve hizmet içi eğitim konularında kurs verildi.

Birecik'te Din Görevlilerine Hizmet İçi Eğitim
Birecik Müftüsü Mekki Solmaz, Birecik Vaizi Fahri Başar ve Ulu Camii İmam Hatibi İlyas Polat tarafından verilen kursta, kursiyerler öncelikle Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’i doğru okumanın önemi, harflerin mahreçleri ve sıfatları, yetişkin öğretiminde temel özellikler, tecvit kuralları ve kısa surelerin ezbere okunması ve dinlenilmesi konularındaki bilgilerini tazeledi.

Tekke Camii'nde düzenlenen toplam 120 saatlik kursla ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, "Din hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunmak, Kur'an-ı Kerim’in okunmasında yaşanan telaffuz hatalarını gidermek, ses, seda ve mana bütünlüğü içerisinde güzel okunmasını sağlamak ve yaz kurslarında çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim’i doğru öğretmek amacıyla bu kursu düzenledik. Kursa katılan din görevlilerinin, bu kurstan istifade edebilmeleri için kurstan almış oldukları kazanımları devam ettirmeleri gerekir. Bu kurs aynı zamanda personelimizin görev motivasyonunu ve hizmette verimliliği artırmaya vesile olacaktır. Kursa katılan görevlilerimiz ise açılan kurstan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler." şeklinde konuştu.