Beşir Atalay: 'Polis Merkezlerinde Vatandaşa Yönelik Kötü Muamele ve İşkence Ortadan Kalktı'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, polis merkezlerinde yapılan çalışmalarla vatandaşa yönelik kötü muamelenin ve işkencenin ortadan kalktığını söyledi.

Beşir Atalay: 'Polis Merkezlerinde Vatandaşa Yönelik Kötü Muamele ve İşkence Ortadan Kalktı'
Kırıkkale İl Emniyet Teşkilatı'nın Polis Haftası'nı kutlamak üzere polis merkezini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, burada açılan stant ve sergileri gezdi. Daha sonra Emniyet Müdürü Kadri Kartal'ın makamına geçen Atalay, polis teşkilatında yapılan çalışmalar ve yenilikler hakkında açıklamalarda bulundu.

Atalay, 'Özellikle insan hakları açısından Türkiye genelinde polis merkezlerinin tamamının gözden geçirilmesini sağladık. 2008 yılını 'Polis Merkezi Yılı' ilan ettik ve valilerimiz, emniyetmüdürlerimize dedik ki polis merkezleri gözden geçirilecek. Binalar yenilenecek, temiz hale getirilecek, mutlaka hepsinde kameralar olacak, gözaltı yerlerinde duş gibi ihtiyaçlar olacak. Ve bir yılın sonunda görevlendirdiğim 380 civarındaki müfettiş Türkiye'nin her yerindeki her polis merkezine uğradılar. Bunlar var mı, yok mu kontrol edildi. Ve hepsi şu anda gerçekten mükemmel ' şeklinde konuştu

Yapılan çalışmalarla Türkiye genelindeki polis merkezlerinin gözden geçirilerek yeniden dizayn edildiğini ifade eden Atalay, artık kötü muamele ve işkencenin ortadan kalktığını söyledi.

Atalay, 'Evvelden hatırlarsanız kötü muamele, işkence dediğinizde polis merkezleri, karakollar akla gelirdi. Şu anda öyle bir olgu yok. Hatırlarsanız son günlerde bir tane olay gündeme geldi. İzmir Karabağlar'da bir bayanın polislerce hırpalanması, dövülmesi oldu. O olay polis merkezinin içindeki kameralarla tespit edildive o görüntüler delil olarak kullanıldı. Böylece hedefe de ulaşılmış oldu ' dedi.
Kaynak: İHA