Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Aa'nın 92. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutladı.

Vali Coş, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden kısa bir süre önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kurulan, milli mücadelenin ve Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasına, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna tanıklık eden AA'nın, Türk milletinin, vatanın bütünlüğü, birlik ve beraberliği konusundaki azim ve kararlılığını ve istiklal arzusunu, tüm dünyaya duyurduğunu belirtti.

AA'nın Türk yayın hayatına ve habercilik sektörüne sorumlu, güvenilir ve objektif habercilik anlayışıyla örnek olduğunu, halkı doğru haber ve doğru bilgiye ulaştıran, en güzide kurumlarından biri olduğunu ifade eden Coş, mesajında şunları kaydetti:

''Bilginin her geçen gün hızla geliştiği, farklılaştığı çağımızda, iletişim araçlarının önemi inkar edilemez bir gerçektir. AA, kurulduğu günden bu yana kendini sürekli geliştirmiş, halkımıza doğru ve hızlı haber ulaştırma konusunda, hizmet kalitesinden hiçbir zaman taviz vermemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, bölgesel bir güç olmaktan çıkıp, dünya devleti olma yolunda hızla ilerlerken, ülkemizle ilgili doğru bilgilerin, dünyaya aktarılmasında AA, üstlendiği bu önemli görevi en iyi şekilde yerine getirmiş, getirmeye devam etmektedir. Ülkemizin dünyaya tanıtılmasında, dünya devletleri arasındaki imajının daha da güçlenmesinde çok büyük bir payı olan AA'nın 92. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.' '