BBP İl Başkanı Bereket'ten, Hassasiyet Çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Mersin İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın olay yeri inceleme timine ait iki köpeğe Hazreti Muhammed'in iki ismi olan "Ahmet" ve "Muhammed" adının verilmesini, basından büyük bir nefret ve üzüntüyle takip ettiklerini söyledi.

BBP İl Başkanı Bereket'ten, Hassasiyet Çağrısı
Bereket, Hollanda'da bir resim sergisine konulan, Osmanlı ve müslümanlara hakaret içeren tablonun da kaldırılması için de girişimde bulunulmasını istedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türk Milleti'nin hafızasında "Peygamber ocağı" olarak yer ettiğini dile getiren BBP İl Başkanı Bereket, "Bu çirkin fiilin şanlı ordumuzu yıpratmak adına yapıldığı ortadadır. Bu rezilliğin bir an önce sonlandırılması ve sorumlular hakkında gereken en ağır cezai işlemin yapılması için askeri savcıları ve yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

Bir başka çirkin saldırının da Hollanda'dan geldiğini kaydeden Bereket, şunları söyledi: "Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400'üncü yıl dönümü nedeniyle, her iki ülkede düzenlenen etkinliklerle kapsamında 7 Mart'ta Amsterdam'daki Risjks Müzesi'nde 'Batılı gözüyle Osmanlı' konulu bir resim sergisi açılmış. Yüzyıllar önce Avrupalı ressamlar tarafından resmedilen tabloların bulunduğu bu sergide, Filibert Bouttats tarafından 1683'te çizilen tabloda, Osmanlı Padişahı yatakta, yatağın önünde yer alan tuvaletin altında ise bir fes bulunuyor. Tabloda dikkat çeken bir diğer detay da, parçalanmış tuvalet kağıdı şeklinde yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim’in resmedilmesi. Tablonun yanında yer alan açıklamada, Osmanlı ordusunun Viyana'dan ayrılmasından sonra birçok ressamın Kur'an-ı Kerim'i tuvalet kâğıdı şeklinde resmettiği ifade edilmiş." Bereket, "Yaşanan bu rezillik karşısında Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümete bir çağrıda bulunuyoruz. 17-19 Nisan tarihleri arasında Kraliçe Beatrix'in davetlisi olarak Hollanda'ya gidecek olan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bu rezil tablo ortadan kaldırılmadan oraya gitmemelidir. Hollanda büyük elçisi de vakit kaybedilmeden Dışişleri Bakanlığı'na çağırılarak, bu rezalete sanat adına izin veren Hollanda hükümeti sert bir dille ikaz edilmelidir. Hem Cumhurbaşkanımızdan, hem de hükümetimizden dinimiz ve milletimiz adına bu adımları atmalarını bekliyoruz" diye konuştu.