Sungurlu'da Kütüphane Haftası Kutlamaları

Kütüphaneler Haftası, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sungurlu'da Kütüphane Haftası Kutlamaları
Sungurlu Özel İdare Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Ağır Ceza Reisi Ertuğrul Ayar, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Mustafa Aydın, kitaplıkların bilim ve sanat eserlerinin korunduğu, araştırmacıların, okuyucuların yararına sunulduğu yerler olduğunu söyledi.

Kitabın bilgileri gelecek kuşaklara ulaştıran en değerli kaynak olduğunu dile getiren Aydın, "M.Ö. 4000 yıllarında yazının bulunması ile birlikte bilgilerin yazıya geçirilmesi, saklanması sağlanmıştır. İlk yazılı belgelere Mezapotomya'da rastlıyoruz. İleri ülkelerde olduğu gibi her yerleşim birimine kütüphaneler kurmalıyız. Ancak o zaman çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabiliriz" dedi.

Aydın'ın konuşmasının ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiirler ve 'Kitap En Değerli Hazinedir' adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Tiyatro oyunun ardından program hafta içerisinde yapılan 'Kitap Okuma Yarışmasında' derecede öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi .