Avrupa Konseyi ve Uzmanlar Heyeti Mardin Belediyesi'nde

Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi (CDCULT) Genel Direktörü Robert Palmer ve yardımcısı Cristine Merkel, 'Ulusal Kültür Politikaları Raporu'nun hazırlanması sürecinde temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi.

Avrupa Konseyi ve Uzmanlar Heyeti Mardin Belediyesi'nde
Ulusal Kültür Politikaları'nın gözden geçirilmesi çerçevesinde ikinci ziyaretlerini gerçekleştiren Avrupa Konseyi ve Bağımsız Uzmanlar Heyeti ile Mardin'deki Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) Mardin Belediyesi'ni ziyaret etti. Mardin Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Araplar'ın, Türkler'in, Kürtler'in ve Süryaniler'in var olduğu camiiler ve kiliselerin iç içe olduğu bu şehirde, yıllardan beri barış ve hoşgörü diyaloguçerçevesi içinde yaşanmaktadır" dedi.

Ayanoğlu, farklı kültürlerin coğrafyası olan Mardin'in önemli özelliklerinden bazıları olan mimari yapısı ile farklı kültürleri bir arada barındırmasına değindi. Daha sonra belediyenin çalışmalarını anlatan görsel bir sunum ile devam etti

Genel Direktör Robert Palmer ise, "Mardin dışında farklı şehirleri de ziyaret edeceğiz. Kültürel yönetim üzerinde farklı bakış açıları, farklı perspektifler üzerine bilgi toplamaya çalışacağız. Hem resmi makamların hem STÖ'lerin görüşlerini almayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. Şehrin göz alıcı dönüşümüne ilişkin ilgi çekici sunumdan oldukça etkilendiğini ifade eden Genel Direktör Robert Palmer, daha önce de fiziksel dönüşümü duyduklarını şimdi de gördüklerini belirterek herkese teşekkür etti .