Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak Çocuklarla Sohbet Etti

Avrupa Gol Kralı ve Siirtspor Kulübü Başkanı Tanju Çolak, Siirt Emniyet Müdürlüğünün toplum destekli polislik şubesinde SBS kursu gören 100 öğrenciye imzalı forma ve 10 futbol topu hediye etti.

Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak Çocuklarla Sohbet Etti
Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven ve Siirtspor Kulübü yöneticilerinin katıldığı etkinlikte, Siirtspor kulübü başkanı Çolak, SBS ve bilgisayar kursu gören öğrencilerle sohbet ederek kendileri için hazırlanan forma ve futbol toplarını imzalayarak dağıttı.

Tanju Çolak, toplum destekli polislik şube müdürlüğüne JET-PA Holding yönetim kurulu başkanı Fadıl Akgündüz'ün 100 milyar verdiğini söyleyerek, Temmuz ayında da 100 bin TL daha göndereceğini müjdeledi.

İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Siirt Toplum Destekli Polis Şubesinin Türkiye genelinde 2'nci olduğunu söyleyerek, geçen yıl bilgisayar sınıflarını maddi durumu iyi olmayan 14 bin öğrencinin ziyaret ettiğini söyledi.

Güven ayrıca, SODES projesi kapsamında hazırlanan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Geleceğiniz Güvende Projesi, ilimizde yaşayan çocukların yasa dışı örgüt, çevresel faktör ve aile kaynaklı eğitim sorunlarını azaltmayı, vatanına, milletine faydalı olmayı hedefleyen, polisin gülen yüzünün görülmesini sağlayan bir anlayış ortaya koymak ve bu bağlamda çocuklara eğitim öğretim çerçevesinde yol göstermeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında, 2010-2011 öğretim yılında ilköğretim 8. sınıf öğrencileri SBSpuanlarına göre belirlenerek 92 öğrenci rehber öğretmenleri ile görüşülerek maddi imkanı olmayan ve eğitim öğretime devam edemeyecek öğrenciler arasından seçilmiş bu öğrencilere yönelik SBS kursu yapılmıştır. Bu öğrencilerimiz 2011 SBS Sınavında yüzde 70'lik bir başarı sağlanmıştır."

2011-2012 öğretim yılında tekrar uygulamaya konulan bu proje öncesinde bölgedeki 32 ilköğretim okulundan toplam 45 rehber öğretmen ile görüşülerek proje hakkında bilgi verildiğini anlatanGüven, şöyle konuştu: "Projeye toplam 320 öğrenci başvurmuştur. 6 ve 7. sınıf SBS puanlarının ortalamasına göre seçilen 130 öğrenci dönüşümlü olarak Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü eğitim salonunda hazırlanan sınıflarda eğitim görmektedir. Öğrenciler hafta sonları 40 kişilik eğitim sınıfı ve 20 kişilik seviyesınıfında sabahçı ve öğlenci olarak 4 grupta eğitim görmektedir. "
Kaynak: İHA