Bugiad ve Marifed Tarafından ''tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi'' Düzenledi

Bursa Girişimci İşadamları Derneği ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu tarafından ''Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi'' düzenledi.

MARİFED Hazır Giyim Komitesi Başkanı Uğur Murat Gültekin, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yapılan giyim zirvesinde, BUGİAD'ın ilk kez düzenlediği bu programı geleneksel hale getireceklerini ifade etti.

Farklı illerde ve bölgelerde olmalarına rağmen aynı iş kolunda çalıştıklarını belirten Gültekin, şöyle konuştu:

''İçlerinizde tanıdığım arkadaşlarım var. Farklı bölgelerde olsak da aynı çatının altında, ticaretle uğraşıyoruz. Ne kadar birbirimizle irtibat halinde olursak, o kadar bu sinerjimizi, enerjimizi birbirimizle paylaşmamızın akabinde çok daha kuvvetli sonuçlar doğuracağına inanıyorum.''

Türkiye Finans Katılım Bankası'nın girişimci bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara ise Türkiye Finans Katılım Bankası olarak KOBİ'ler başta olmak üzere müteşebbislere yaklaşık 350 milyon dolarlık bir kaynağın ulaşması için köprü vazifesi yaptıklarını belirtti.

Bursalı iş adamları için de köprü vazifesi yapmak istediklerini belirten Kara, ''Biz, içinde kamu ve özel bankaların olduğu, Kredi Garanti Fonu işlemlerinde toplanan ve onaylanan talep içerisinde birinci bankayız. Burada aklınıza gelebilecek bütün bankalar var. Açılan talepler itibarıyla ikinci büyük bankayız. Birinci ile aramızda iki milyonluk fark var. İnşallah orada da birinci banka olmak istiyoruz'' dedi.

BUGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Eken, BUGİAD'ın üye sayısıyla Bursa'nın en geniş tabanlı iş hayatı kuruluşu olduğunu ifade ederek, ''Bugün çatı kuruluşumuz olan MARİFED'le birlikte gerçekleştirecek olduğumuz Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi'nin iş adamlarımızın arasındaki dostluğu, kardeşliği ve ekonomik ilişkileri geliştirecek nitelikte bir çalışma olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Program, zirveye katılan 80'e yakın tekstil ve hazır giyim firmasının ikili görüşmeleriyle devam edecek .
Kaynak: AA