Yardım Gönüllülerinden Çocuk Festivali

Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından köylerdeki ilköğretim okullarında düzenlenen "Çocuk Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Yardım Gönüllülerinden Çocuk Festivali
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Şehitkamil ilçesine bağlı Samköyü'nde bulunan Samköyü İlköğretim Okulu ve Büyükpınar İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilere yönelik "Çocuk Festivali" düzenleyen Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği, gerçekleştirdikleri çeşitli etkinliklerle öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı.

Gaziantep Üniversitesi ve GAMEK'ten gelen gönüllü çocuk gelişimi öğrencilerinin yaptığı dans gösterileri, balon kapmaca, hırsız polis, kuyruk kapmaca,koridor ve top oyunlarına öğrenciler de eşlik etti. Dernek Başkanı Derya Güzelbey'in de katılımıyla yapılan festivalde öğrencilere pamuk şeker ve balon dağıtıldı.

Festivalde doyasıya eğlendiklerini söyleyen öğrenciler, "Dernek Başkanı Derya Güzelbey'e bu etkinliği yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Köyümüzde ve okulumuzda ilk defa böyle bir festival gerçekleşti. Arkadaşlarımızla birlikte unutulmaz anlar yaşadık ve çok eğlendik. Bizlere çeşitli oyunlar öğreten ağabey ve ablalarımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.

Çocukların çok mutlu olduklarını belirten gönüllü öğrenciler, "Derneğin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlediği festival renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler doyasıya eğlendiler. Bizlerde çocukları eğlendirmek için buraya gönüllü olarak geldik. İlk defa bu kadar güzel bir organizasyonla karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Festivalin çocukların moral ve motivasyonu açısından son derece önemli olduğunu dile getiren veliler de Derya Güzelbey'e teşekkür etti. Çocuklar için değişik etkinlikler yapmaya devam edeceklerini ifade eden Derya Güzelbey ise, "Biz iki tane köy okulunu kendimize kardeş okul olarak belirledik. Sabahın erken saatlerinde köy okullarında festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız son derece mutlular bizlerde onlarla birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Etkinliklerimizi bu okullarla devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA