Batı Karadeniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem Açıklaması

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, turistik gemileri Karadeniz'e getirmek istediklerini bildirdi.

Erdem, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulunda gerçekleştirilen ''Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi''nin açılışında yaptığı konuşmada, 2023 yılında deniz yoluyla taşımacılığın 1,5 milyar tona ulaşacağını belirterek, bunun ticari hacminin 1,2 trilyon dolar olacağını savundu.

Turistik gemilerinin Karadeniz'e de getirilmesi için alt yapı çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

''İzmir'de bütün Karadeniz Valileri ile birlikte Cruise gemilerinin Karadeniz'e getirilmesi için önemli bir toplantı yaptık. Bir Cruise gemisinde 6 bin 500 kişi var, yaş ortalaması 45, aylık geliri 3 bin dolar, yüzde 80'i üniversite mezunu. Geçen yıl 2 milyon kişiye yakın turist, bu gemilerle Türkiye'ye gelmiş. Cruise gemilerini Karadeniz'e getirmek istiyoruz. Kuşadası'na 400 bin kişi gelirken, Trabzon'a 7 bin ve Sinop'a 6 bin kişi gelmiş.''

Erdem, bu gibi gemilerin Karadeniz'e gelmemesin en önemli faktörlerinden birisinin, bu gemilerin acentelerinin Karadeniz'de olmaması olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA