Kaymakam Kılıç: Sorgun Cazibe Merkezi Olacak

Yozgat Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri bakımından büyük bir öneme sahip olan ilçenin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Kaymakam Kılıç: Sorgun Cazibe Merkezi Olacak
İlçenin gelişim sürecine katkı sağlamak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla, Kaymakam Levent Kılıç başkanlığında İlyas Arslan Kültür Merkezi'nde ‘Sorgun Platformu’ toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Zafer Erşahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, İlçe Tarım Müdürü Murat Türkmen, Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Bağcı, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Kaymakam Levent Kılıç, yaptığı konuşmada, Sorgun’un coğrafi konumunun yanı sıra jeotermal kaynaklar bakımından da avantajlı olduğunu kaydetti.

Kaymakam Kılıç, "Ülkemizde en fazla jeotermal kaynaklara sahip olan ilçemiz, bu alanda yapılan yatırımlarla gelişim süreci içine girmiştir. Jeotermal ısı ile konutların ısıtılması ve seracılıkta kullanılarak üretim yapılması, ekonomik anlamda ilçemize büyük katkılar sağlamaktadır." dedi.

Bunları yeterli görmediklerini ifade eden Kaymakam Kılıç, "İlçemizin zenginliklerinden faydalanarak bunları yatırma dönüştürmeliyiz. Bu da yatırımcılarımızın, proje üreterek hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağlamaları ile ancak mümkün olabilir. Burada sizlerle Sorgunumuzun gelişimine katkı sağlayacak fikir ve önerilerimizi paylaşacağız. Bu toplantıyı bundan sonra da düzenleyerek, alınan kararların çalışma planı dahilinde ne kadar uygulandığını ve neler yapılması gerektiğini takip edeceğiz." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da eğitim alınında yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara sinevizyon eşliğinde sunum yaptı. Yazıcı, şöyle dedi: "Kaymakamımız Sayın Kılıç önderliğinde yine Belediye Başkanı Sayın Şimşek’in de katkılarıyla okullarımızda yapılan projeler, kampanyalar ve öğretmenler ile öğrencilerin yaptığı çalışmalarda büyük başarılar kazandık. ‘Sosyal Okul Projesi’ ile okullarımızın sadece derslikten ibaret görülmemesi gerektiğini herkese anlatmaya çalıştık. Öğrencilerimizin kendini ifade etme yetkisi, okula soğumamaları için ödüllü olarak bu projeyi başlattık. ‘Rehber Abla Rehber Abi' projesi ile öğrencilerimizin birbirleriyle kaynaşması, rehberlik yapması ve kardeşlik duygusunu geliştirmeyi amaçladığımız bir diğer projemiz 'Yaşlılar Nerede Biz Oradayız' ile her okulun kendi çevresindeki yaşlıları tespit edip, bunları ziyaret etmelerini ve ihtiyaç yardımında bulunmalarını sağladık. Bir başka projemiz olan 'Yarın Sizdeyiz' kampanyası ile öğrencilerimizin evlerine konuk olarak onlarla ve ailelerimizle kaynaşma sağladık. Tabi bu yapılan çalışmaların başarıya çok büyük katkısı olacaktır." ifadelerini kullandı.Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise Sorgun’a 5 bin kişilik bir stadyum yapılacağını belirterek, yeni çeltik işletmesi sahası düzenlemesi ile ilgili çalışmaların olduğunu, bu düzenleme ile Sorgun’un yeni termallere, göletlere ve rekreasyon alanlara kavuşacağını ifade etti.

Başkan Şimşek, belediye olarak yapacakları çalışmaları anlatarak katılımcıları bilgilendirdi .