KCK Davası Sanığı Dağ: Türkçe Bildiğimiz Halde Kürtçe Savunmada Israr Edeceğiz

Terör örgütü KCK ana davasının 44. duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

KCK Davası Sanığı Dağ: Türkçe Bildiğimiz Halde Kürtçe Savunmada Israr Edeceğiz
Duruşmada söz alan sanık Lütfi Dağ, "Türkçe bildiğimiz halde Kürtçe savunma yapmakta ısrar edeceğiz. Kürt halkı üzerinde devam eden bu asimilasyon politikasına boyun eğmeyeceğiz." dedi.

Aralarında Hatip Dicle’nin de bulunduğu 99'u tutuklu, 152 sanığın yargılandığı KCK ana davasına devam edildi. Rapor alan 44 tutuklu sanığın katılmadığı duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da izledi. Sanıklardan Lütfi Dağ, duruşmanın başında Kürtçe konuşarak mahkeme başkanından söz istedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Yılmaz, "İddialar okunduktan sonra söz hakkı vereceğim."dedi.

Sanık Dağ konuşma yapmakta ısrar edince, Başkan Yılmaz söz hakkı verdi. Dağ, daha sonra elindeki Türkçe metni okumaya başladı.

Abdullah Öcalan'a 262 günden bu yana tecrit uygulandığını söyleyen Dağ, Kürt halkı üzerinde yürütülen imha ve inkar politikalarıyla Öcalan üzerindeki tecridi protesto ettiklerini belirtti.

Dağ, sanıkların Türkçe bildikleri halde Kürtçe savunma yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Dağ, Kürtler için gerçek çözümün demokratik özerlik statüsünün verilmesi olduğunu iddia etti. Mehkeme Başkanı, "Kendi adınıza mı bütün sanıklar adına mı konuşuyorsunuz?" diye sordu. Dağ, "Bütün sanıklar adına konuşuyorum." karşılığını verdi. Duruşma devam ediyor .