Davulcuoğlu: 'Ekonomik İstikrar İş Adamlarının Yatırım Yapmasına Cesaret Verir'

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Davulcuoğlu, ülkedeki ekonomik istikrarın iş adamlarının yatırım yapmasına cesaret verdiğini söyledi.

Davulcuoğlu: 'Ekonomik İstikrar İş Adamlarının Yatırım Yapmasına Cesaret Verir'
Aynı zamanda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) İş Geliştirme Platformu Başkanlığı'nı yapan iş adamı Ramazan Davulcuoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Girişimci İşadamları Derneği (MAGİAD) üyeleri ile konferansta bir bir araya geldi. Ramazan Davulcuoğlu, dernek konferans salonunda Manavgatlı girişimci iş adamlarına 'Değişen Dünyada Girişimci İş Adamı Profili' konulu konferans verdi.

Yatırım yapmada, bir ülkede ekonomik istikrarın çok önemli olduğunun altını çizen Davulcuoğlu, değişen dünya şartlarına göre girişimci iş adamı profilinin de değiştiğini söyledi.

Siyasetteki eksen kayması tartışmasının ekonomide de var olduğunu vurgulayan Davulcuoğlu, ekonominin son yıllarda Asya, Uzak Doğu ve Afrika'ya kaymaya başladığını kaydetti.

70 trilyon dolarlık dünya ekonomisinin yüzde 25'ini günümüzde halihazırda Ameri Birleşik Devletleri (ABD)'nin elinde bulunduğu bilgisini veren Davulcuoğlu, yüzde 25'ini de Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin elinde olduğunu söyledi.

Davulcuoğlu, geri kalan yüzde 50'nin de dünyada bulunan 150 küsur ülkenin paylaştığını aktardı. TUSKON'un, son yıllarda Anadolu insanının girişimci ruhunu ortaya çıkarma adına çok başarılı işlere imza attığını belirten Davulcuoğlu, bu nedenle dünya ekonomisini yakından takip etme adına Çin başkenti Pekin'de, Rusya'nın başkenti Moskova'da, Belçika'nın başkenti Brüksel'de ve ABD New York'ta ofisleri bulunduğunu kaydetti.

Davulcuoğlu, "TUSKON, Anadolu insanının dünyanın değişik ülkelerinde yatırım yapma çalışmalarında ufuk açtı. Özellikle son yıllarda Asya ve Afrika ülkelerinde çok önemli yatırımlara imza attı. Anadolu insanının ekonomik alanda neler yapabileceğini gösterdi. Anadolu'daki girişimcileri, başta Afrika ülkeleri olmak üzere, götürerek o ülkenin girişimci insanları ile tanıştırdı. Birlikte hangi alanlarda iş yapabilecekleri üzerine fizibilite çalışması yaptı. Ülkemiz artık ekonomik olarak da çok güçlü bir ülke haline geldi." dedi.

Manavgat'ın, başta turizm olmak üzere tarım ve hayvancılıkta çok yüksek potansiyele sahip olduğunun altını çizen Davulcuoğlu, Antalya'ya yıllık 11 milyon turistin geldiğini ve bunun da il ekonomisine çok büyük katkısı olduğunu kaydetti.

Manavgatlı girişimci iş adamlarının, ürettiği ürünleri pazarlamada söz sahibi olması için dünyaya açılması gerektiğinin altını çizen Davulcuoğlu, bu konuda en güzel rol modelin TUSKON olduğunu söyledi.

MAGİAD Başkanı Hasan Tüter de yaptığı konuşmasında, Manavgat'ın başta turizm olmak üzere tarım, hayvancılık, örtü altı tarım ve narenciyede potansiyel gücünü çıkarmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Manavgat'ın çok zengin su kaynaklarının, turizm şehrinde tarım ve turizmi örtüştürdüğünü belirten Tüter, bölgede örtü altı tarımın daha aktif hale getirilmesi halinde, ilçe ekonomisine turizm gelirleri kadar tarım gelirlerinin de çok önemli girdi oluşturacağını dile getirdi .