Eker: Kürt Sorununu Kan Dökmeden Çözmeye Çalışıyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kürt sorununu kan dökmeden çözmek istediklerini; ancak birilerinin kandan beslendiğini söyledi.

Eker: Kürt Sorununu Kan Dökmeden Çözmeye Çalışıyoruz
Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu'nun Projesi Onaylanan Başvuru Sahipleri ile Sözleşme Teslimi töreni, Diyarbakır Ticaret Borsası'nda düzenlendi.

Törene katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin ilk Organize Hayvancılık Bölgesi’nde (OHB) yapılacak yatırımlarla ilgili sözleşmeleri teslim etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

OHB’de yatırım yapacak iş adamlarına yüzde 50 – 55 hibe desteği verileceğini anlatan Eker, “Bugün sözleşmeleri verilen projelerin yatırım tutarı 33 milyon lira. Bunun 8 bin 200 lirası devlet tarafından karşılanıyor. Böylelikle ilimizde işsizlik azalacak, sosyal hayat ve siyasal sorunlar düzelecektir.” dedi.

Bölgenin sorununun sadece ekonomik yatırımlardan ibaret olmadığını kaydeden Eker, demokratikleşme ve sivilleşme ile ilgili kat edilmesi gereken mesafeler olduğunu vurguladı. Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlarla ilgili çalışıyoruz. Barış içerisinde çözmeyi umut ettiğimiz, çaba gösterdiğimiz Kürt meselesi var. Bu sorunu kan dökmeden çözmeye çalışıyoruz. Maalesef birileri de kandan beslendiği, politik çıkarları kan ile ilişkili olduğu için buna engel olmaya çalışıyorlar. Biz demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla Türkiye'nin Kürt sorununu çözmeye gayret gösteriyoruz. Baharla birlikte burada yatırımlar hızlanacak. İnşallah bunlar umuda dönüşür. '' Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da, hazırlanan projelerin Diyarbakır’da iş imkanının gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi .