Rıfat İlgaz Kültür Merkezi’nden TSM Nağmeleri Yükseldi

Gönüllü olarak bir araya gelen her yaş ve meslekten müziksever kişilerin oluşturduğu koro, yıl boyunca çalışıp önemli günlerde konserler veriyor.

Rıfat İlgaz Kültür Merkezi’nden TSM Nağmeleri Yükseldi
Son olarak Şef Burhanettin Kethüda yönetiminde Rıfat Ilgaz Kültür Merkezinde, Türk Sanat Müziği konser programında bir araya gelen sanatçılar kendilerini izlemeye gelenleri mest etti.

İki bölümden oluşan konser ilk olarak peşrevle açıldı. İlk bölümün eserleri arasında yer alan "Geçsin günler haftalar", "Ne gelen var ne soran" ve "duydum ki unutmuşsun" adlı şarkılar başta olmak üzere tüm şarkıları seslendirildi.

İlk bölümün arasında Şef Burhanettin Kethüda yaptığı açıklamada, enstrüman çalan sanatçılar konusunda sıkıntı yaşadıklarını tesadüfen gittiği göz doktorunun keman çaldığını öğrendiğinde korolarına davet ettiğini, ud ve bender çalan sanatçılarının100 kilometre uzaktan Şenpazar ilçesinden geldiklerini belirterek, korolarına enstrüman çalabilenleri davet etti.

İkinci bölümde daha hareketli şarkılarla coşan izleyiciler zaman zaman şarkılara eşlik ederek sanatçılara destek verdiler. Konser Sonunda Şenpazar Belediye Başkanı Suat Saygın, Göl Öğretmen okulundan arkadaşım dediği Şef Burhanettin Kethüda’yı kutlayarak çiçek verdi .