Cumhurbaşkanı Eroğlu, Chp Milletvekili Mumcu İle Görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum tarafının öneri sunmadığı gibi sunulan her öneriye de karşı çıktığı görüşmelerde, Türk tarafının iyi niyetine rağmen bir yere varmakta zorlandıklarını söyledi.

Eroğlu, konferans vermek üzere KKTC'ye gelen TBMM Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir Milletvekili Şükran Güldal Mumcu'yu kabul etti. Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerine desteklerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde, Türkiye'nin ana muhalefetinin desteğinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.Eroğlu, AB Dönem Başkanlığı ve başkanlık seçimi hazırlığı içine giren Rum tarafının uzlaşmazlığının daha da artacağının bilincinde olduklarını, ancak iyi niyetle 1 Temmuz'a kadar görüşmeleri devam ettirmeye kararlı olduğunu kaydetti. Eroğlu, 'Mümkün mü değil mi anlaşmak, bunu bu dönemin sonunda göreceğiz. İnşallah Rumlar bir sürpriz yapar ve bir anlaşmaya meyil ederler ama böyle bir niyet göremediğimi de ifade etmek zorundayım ' dedi.

Mumcu'nun meclisteki çalışmalarına da değinen Eroğlu, KKTC Meclisi'ndeki bayan milletvekili sayısının azlığına dikkat çekti. Aday sayısının azlığına bağlı olarak KKTC meclisine giren kadın milletvekili sayısının da az olduğunu söyleyen Eroğlu, seneden seneye cesareti artan bayanların daha fazlasının meclise girmesini beklediklerini kaydetti.

Güldal Mumcu da, konferans vermek üzere geldiği KKTC'de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu da ziyaret etmek istediğini söyledi. Mumcu, Kıbrıs ile ilgili gelişmelerden ve iktidardın söylediği sözlerden çok rahatsız olduğunu belirterek, 'CHP olarak sizin hep arkanızda olduğumuzu söylemek istiyoruz. 2 ayrı devlet olarak bağımsız, kavga etmeden, sulh içinde, barış içinde yaşayacak bir yapının olmasını her zaman destekledik ' dedi.

Mumcu, bu konuda atılacak her tür adımda Kıbrıs Türk tarafını destekleyeceklerini söyledi. Mumcu daha sonra Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun sorusu üzerine, TBMM'de 'cinsiyet kotası ' adı altında kadın milletvekili adaylarına ayrılan kontenjan sistemi hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA