Yaşam Kalitesi İçin En İyi Şehirler Listesinde Dubai 10. Oldu

Dünyanın en zengin fertleri arasında yapılan bir araştırma ile hazırlanan ‘yaşam kalitesi için dünyanın en iyi şehirleri listesi’nde Ortadoğu’dan Dubai 10. sırada yer aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin ticari başkenti böylece Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan ilk 20’ye giren tek şehir oldu. Londra merkezli emlak danışmanlık şirketi Knight Frank ve Citi Private Bank tarafından hazırlanan 2012 Servet Raporu’nda ilk sırayı Londra aldı. Bu şehri sırasıyla Singapur, New York, Cenevre, ve Sidney takip etti.

Ardından Hong Kong, Paris, Vancouver (Kanada) ve Miami geldi. Dubai’den sonra İspanya’dan Barcelona ve Madrid listeye girdi.Gelişmiş altyapısı ve farklı kültürlere hitap eden tarzı ile Dubai, yaşam tarzını inceleyen listelerde bölgede ilk sırada yer alıyor.

Geçen yıl yayınlanan Mercer Yaşam Kalitesi araştırmasında Dubai yine Ortadoğu ve Afrika ülkeleri arasında ilk sırada gelmişti.

Şahsi güvenlik araştırmasında ise başkent Abu Dabi bölgede ilk sırada yer almış, ardından farklı basamaklarda Muskat (Umman), Dubai ve Doha (Katar) listeye girmişti .