Nizip'te ''Yılın En İyileri'' Ödüllendirildi

Nizip Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel hale getirdiği ''yılın en iyileri'' töreninde, başarılı kişi, kurum ve kuruluşlar ödüllendirildi.

Cemiyet Başkanı Veysel Karayılan, Nizip Ticaret Borsası konferans salonunda müzik dinletisiyle başlayan törende, bu yıl törende geniş bir yelpaze çizdiklerini ve başarılı sivil toplum kuruluşlarını göz ardı etmediklerini belirtti.

Başarılı kişi ve kurumların belirlenmesi konusunda bazı eksiklikleri olabileceğini dile getiren Karayılan, ''Biz memleketimize, iline, ilçesine fedakarlıkla hizmet edenleri hep hatırlayacak ve hatırlatacağız'' dedi.

Törende daha sonra başarılı kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi.

Vali Erdal Ata adına ödül alan Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Vali Ata'nın göreve başladığı tarihten itibaren Gaziantep ve ilçelerinde büyük bir eğitim seferberliği başlatıldığını, bu seferberliğin bundan sonraki süreçte de tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

Volkan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Çeker ise gerek eğitim gerek sağlık konusunda seferber olduklarını, Nizip'te 24 derslikli bir okulun yanı sıra bazı kurumlara ciddi araç desteği sağlandığını belirterek, desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Çeker, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun'un, Nizip Eğitim Fakültesi öğrencilerinin otobüs isteğini dile getirmesi üzerine, kampanya başlatılması halinde gerekli desteği vereceklerini kaydetti.

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz de daha önce de birçok ödül aldığını ancak bu ödülün içine daha çok sindiğini ifade ederek, ''Ödülü çalışma arkadaşlarım ve Nizipliler adına alıyorum'' diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Coşkun da Nizip'in kısa süre içinde önemli gelişmeler kaydettiğini, ilçedeki eğitim fakültesine ek bir fakülte daha kurulacağını ve su sporları tesisinin de Nizip'e kazandırılacağını kaydetti.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ise her alanda Nizip'e hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Törende, Gaziantep Vali Erdal Ata adına Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir'e, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'e, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'a, Nizip Eğitim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mehmet Özaslan'a, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz'a, Volkan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Çeker'e, Sayınlar Gıda Maddeleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Sayın'a, hayırsever Fevzi Pekmez adına oğlu Emin Pekmez'e, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök'e, Saf Çelik Sanayi adına Timur Çalışkan'a, Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Aykut'a, Özel Primer Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Halil Büyükbeşe'ye, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdulkadir Gözegir'e, Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz'a ve Fevkani Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Polat'a plaketleri verildi.