Başkan Durak'ın Karşıyakalı Kadın Kahramanları

Karşıyaka Belediyesi Nergis Kadın Danışma Merkezi, 3 yıldır ekonomik sıkıntı yaşayan Cengiz Ailesi için belli aralıklarla düzenlediği kermeslerden birini daha gerçekleştirdi.

Başkan Durak'ın Karşıyakalı Kadın Kahramanları
Bu kez, ailenin lisede okuyan oğullarının eğitim masrafı için bir araya gelen Kadın Danışma Merkezi’nin gönüllü kadınları, hünerli ellerinden çıkan ürünleri düzenledikleri kermeste sattı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kermesi eşi Birsen Durak ile birlikte gezdi. Nergis Kadın Danışma Merkezi’nin kafeteryasında oturan vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Başkanı Cevat Durak’tan kadınlara, “Siz benim gizli kahramanlarımsınız” övgüsü geldi.

İlçeye altı adet kadın danışma merkezi kazandırdıklarını, binin üzerinde gönüllü üyelerinin olduğunu söyleyen Durak, “Bölgeler arasında tatlı bir rekabet var. Kadınlarımız kendi sorunlarına sahip çıkıyorlar. Çok geniş çapta bir kadın ordumuz var. Biz kadınlara her zaman değer veriyoruz. 34 meclis üyemizden 11'i kadın. Bu Karşıyaka’nın bir ayrıcalığıdır“ dedi.

Başkan Durak, Karşıyaka Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu’nun koordinesinde ilçe turuna katılan Bahçelievler, Aksoy, Girne bölgesinden gelen hanımlara da hazırladıkları Kentsel Dönüşüm projesinin getirilerini anlattı .