Kula'da Öğrencilere, Hz. Muhammet'in Hayatını Anlatan Kitaplar Dağıtıldı

Kula Eğitim Gönüllüleri Derneği ve İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası kutlamaları öncesinde merkez ve köylerdeki okullarda farklı bir etkinliğe imza attı.

Kula'da Öğrencilere, Hz. Muhammet'in Hayatını Anlatan Kitaplar Dağıtıldı
Bütün ilköğretim ikinci kademe öğrencilerine Peygamber Efendimizin (SAV) Hayatı kitabı hediye edildi. Dağıtılan bu kitapların 13 Nisan'a kadar okunacağı ve Kenan Evren İlköğretim Okulunda yapılacak merkezi sınav neticesinde; birinciye Notebook bilgisayar, ikinciye bisiklet ve üçüncüye de Mp3 çalar armağan edileceği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce dağıtımı tamamlanan kitaplar, öğrenciler ve veliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Hediye kitaplarını alan öğrenciler hemen okumaya ve yapılacak sınava hazırlanmaya başladı.

Kula Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Ercan Özgün, “Kütüphane Haftası'da insanlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve Nisa'nda kutlanacak Kutlu Doğum Haftası'nda farklı bir etkinlikle Peygamberimiz'in örnek hayatının çocuklarımızca öğrenilmesi için böyle bir etkinlik düşündük. Yapılacak sınav ve sonrasında dağıtılacak hediyeler çocuklarımızı teşvik içindir. Asıl önemli olanın kitap okutmak ve Efendimizin (sav) örnek hayatının kavranmasıdır" dedi.

İlçe Müftüsü Yusuf Arslan ise, şunları söyledi.

“İnsanlık, her şeyiyle örnek bir hayat yaşayan efendimizin hayatını öğrenmeye ihtiyaç duymaktadır. Peygamberimiz (SAV) aile hayatı ile çevreciliği ile, insan sevgisi ile, anne babaya muamelesi ile örnek bir hayat yaşamış, bizlere rehber olmuştur. İnsanlık barış ve huzur dolu bir dünya için onun bu rehberliğine sımsıkı sarılmalıdır. Bu anlamda Kula Eğitim Gönüllüleri Derneği ile beraber, Efendimizin örnek hayatını anlatan bu kitabı çocuklarımıza dağıtarak çok faydalı bir çalışma yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim gönüllüsü öğretmenlerimizi kutluyor, teşekkür ediyorum.”