Çubuk'ta İstihdam Kursları Açılıyor

Çubuk ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile İş-Kur işbirliğinde istihdama yönelik meslek edindirme kursları açılacağı bildirildi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, yaptığı açıklamada ilçede İŞKUR aracılığı ile meslek edindirme kursları açılacağını söyledi.

Çubuk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen kursların Meslek Lisesinde gerçekleştirileceğini anlatan Şahin, meslek lisesinde ilk defa açılacak olan kurs ile kursiyerlere günlük 15 lira ücret verileceğin kaydetti.

Kursun ilçede istihdama yönelik önemli bir proje olduğunu vurgulayan Şahin, kursların hafta içi her gün olduğunu kaydederek, ''Kurs işsizliğin azaltılmasına yönelik önemli bir hizmet olacak. Açılacak kurs süresi 10 haftadır. Akşam 17.20'de başlayacak hafta içi her gün yapılacaktır. Kurs bitiminde 3 ay staj dönemi vardır. Bu 6 aylık süreçte İŞ-KUR tarafından maaş verilecek ve Sigorta yapılacaktır. Kursa sigortası olmayan ve üniversite mezunu olmayan ve işi olmayan 18-30 yaş aralığındaki herkes katılabilir'' dedi.

Kurslardan çok sayıda vatandaşın yaralanmasını arzuladıklarını söyleyen Şahin, kursların şu bölümlerde açılacağını belirtti:

''Tesisat teknolojisi bölümü olarak, Sıhhı tesisatçılığı, doğalgaz tesisatçılığı, gaz yakıcı cihazlar bakım ve onarımı, autocad kursu. Metal teknolojisi bölümü, elektrostatik boyacılığı, gazaltı ve tozaltı kaynakçılığı, elektrik ark kaynağı, süsleme demirciliği kursu. Mobilya bölümünde mobilya üst yüzey işlemeciliği kursu. Elektrik elektronik bölümüne kumanda teknikerliği kursu. Bilişim teknolojileri bölümünde web tasarımcısı kursu açılacaktır. Müracaatların başladığı kurs, 16 Nisan'da açılacak ve stajla birlikte 6 ay devam edecek. Kursu başarı ile tamamlayacak kursiyerler, çeşitli işletmelerde işe yerleştirilecek. Her bir kurs açılması için en az 16 kişi olması gerekiyor. Kursa katılmak isteyenlerde en az ilköğretim okulu mezunu olma şartı aranacaktır.' '