Ağacın Kovuğunda Bulduğu 4 Yavru Sincabı 25 Gündür Evinde Besliyor

Yavuz Görür - Konya'nın Halkapınar ilçesinde bir vatandaş, bahçesindeki bir ağacın kovuğunda bulduğu 4 yavru sincabı 25 gündür evinde besliyor.

Halkapınar'da bahçesindeki yaşlı ve verimsiz meyve ağaçları keserek, yerine yeni fidanlar dikmeye karar veren Mehmet Güngör , kestiği bir elma ağacının kovuğunda henüz gözleri dahi açılmamış 4 sincap yavrusu olduğunu fark etti.

Kar yağışının başlaması üzerine telef olmamaları için yavru sincapları alarak evine götüren Güngör, adeta çocukları gibi baktığı küçük sincapları, evinde şırınga ile süt vererek besliyor.

-Şırınga ile süt vererek besliyor-

Yavru sincapları ilk gördüğünde şaşırdığını ve ne yapacağını bilemediğini ifade eden Güngör, şunları kaydetti:

''Yavruları bulduğumda sevdikten sonra yerine bıraktım ama kar yağmaya başlamıştı, hava soğuktu. 'Annesi gelip alır, sahip çıkar' diye bir kaç saat bekledim ama annesi gelip almadı. Bunun üzerine soğuktan ölecekler endişesiyle yavru sincapları alıp evime götürdüm. 25 gündür evimde bakımlarını yapıyoruz. Şırınga ile 2-3 saate bir süt vererek besliyoruz. İlk geldiklerinde zaten gözleri kapalıydı. Süt verirken hep seslendik, sesimize alıştılar. Artık çağırdık mı süt vereceğimizi anlıyorlar ve hemen geliyorlar.''

Güngör, eşi ve 3 çocuğuyla yavru sincaplara çok alıştıklarını ancak büyüyüp, kendi hallerine hayatta kalacak seviyeye geldiklerinde sincapları tekrar doğaya bırakmayı düşündüğünü bildirdi.

Erkek olan yavru sincaba ''Boncuk'' ismi koyduklarını anlatan Güngör, 3 yavru dişi sincaba ise birbirlerine çok benzedikleri için isim koyamadıklarını bildirdi.

-''Evin içinde dolaştırıyor, güneşlenmeleri için dışarıya çıkarıyoruz''

Mehmet Güngör'ün eşi Sergül Güngör ise yavru sincapları ilk gördüğünde çok şaşırdığını anlattı.

Daha önce evde birçok hayvan beslediğini ancak hiç sincap beslemediğini dile getiren Güngör, ''Daha çok küçüklerdi. 'Bakımını beceremeyiz, hayvanları telef ederiz' diye korktum. Neyse ki şırınga ile verdiğimiz sütleri içtiler. Her 2-3 saatte bir, gece gündüz sütlerini içiriyoruz. Evin içinde dolaştırıyor, güneşlenmeleri için dışarıya çıkarıyoruz. Çimenlerin üzerinde gezinmeleri, oynaşmaları tüm komşularımız tarafından ilgi ve merakla izleniyor. Sincap yavruları sayesinde evimizin ziyaretçi sayısı da arttı. Sincapların, şimdiye kadar ısırma, tırmalama gibi hiç bir zararları olmadı. Allah bize dünya üzerinde milyonlarca insanın tatmadığı duyguları tattırdı. Allah'a binlerce kere şükürler olsun.' '