'Meslek Lise Mezunları, Kendi Alanlarını Tercih Etmeleri Halinde Ek Puan Alacak'

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, meslek liselerinin önündeki engellerin kaldırıldığını belirterek, “Meslek liseleri, pozitif bir ayrımcılık yapılarak kendi alanlarını tercih etmeleri durumunda ek puan alacaklar.Meslek liselerinden doktor, mühendis iktisatçı da olabilir. Meslek liseli, o meslekteki en iyi eleman olmalıdır.” dedi.

'Meslek Lise Mezunları, Kendi Alanlarını Tercih Etmeleri Halinde Ek Puan Alacak'
İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan başkanlığında, Şube Müdürü Ali Çalışır ve ilde bulunan meslek liseleri müdürlerinin katıldığı, meslek liselerinin genel sorunları ve çalışmaları ile ilgili toplantı, Merkez Kız Meslek Lisesi toplantı salonunda yapıldı.İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, toplantıda yaptığı konuşmada, meslek liselerine pozitif ayrımcılık yapılarak, kendi alanlarını tercih etmeleri durumunda ek puan alacaklarını hatırlattı.

Özkan, şöyle dedi: "Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda genel liseler kaldırılacak, liseler, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları ve meslek liseleri olarak ikiye ayrılacaktır. Bu bağlamda, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilimizdeki 4 genel liseden üçünü Anadolu lisesine dönüştüreceğiz, diğer genel lise ise daha sonra Anadolu lisesine dönüşecek. Yapılan bazı yanlış uygulamalar ile geçmişte çok kan kaybeden meslek liselerimizin hak ettiği saygın yere kavuşacağına inanıyorum. Meslek liselerinde klasik bölümlerin dışında 150'ye yakın bölüm var, öğrencilerimizi bölgemize uygun, iş olanakları doğrultusunda bu tür bölümlere yönlendirmeliyiz. Toplumumuzda yer alan yanlış anlaşılmayı kırmamız lazım, meslek lise mezunlarının, ara eleman değil has eleman olduğunu hissettirmeliyiz. Meslek liselerinden doktor, mühendis, iktisatçı vb. olabilir. Meslek liseli o meslekteki en iyi eleman olmalıdır.”

Şube Müdürü Ali Çalışır da öğrencilerin meslek liselerine yönlendirilmesini sağlamak amacıyla, velilere, mesleki eğitim ile ilgili seminerler, paneller, konferanslar ile bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğini kaydetti.