Asayiş Şube Müdürü Polat’ın Naaşı Memleketine Gönderildi

Samsun’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Sinan Polat’ın naaşı, yapılan törenin ardından dua ve gözyaşlarıyla toprağa verileceği memleketi Erzurum’a gönderildi.

Asayiş Şube Müdürü Polat’ın Naaşı Memleketine Gönderildi
Törene katılan TBMM Başkanı Cemil Çicek, hayatını kaybeden Asayiş Şube Müdürü Sinan Polat’ın ailesine baş sağlığı dileğinde bulundu. Yaklaşık 3 yıldır Samsun Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Sinan Polat, cumartesi günü Samsun Polisevi'nin spor salonunda koşu yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Özel Samsun Medicana Hastanesi Acil Servisi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Emniyet mensuplarını ve sevenlerini gözyaşlarına boğan 3 kız çocuğu babası Sinan Polat, emniyet teşkilatında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı Bakanlıkça 263 kez maaş taltifi ve Valilikçe 8 kez takdirname ile ödüllendirilmişti.Merhum Sinan Polat’ı son yolculuğuna uğurlamak üzere, Samsun Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Törene, bir toplantıya katılmak üzere Samsun’da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, emniyet mensupları, sivil toplum temsilcileri, merhumun ailesi ve yakınları katıldı.

Törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Halkın huzur ve güvenliği için mesaiye bağlı kalmadan görev yapan güvenlik güçlerimiz bu amaç doğrultusunda çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Emniyet Teşkilatı ve bu teşkilatın mensupları da bu çalışmaları yürüten kurumlarımızdan birisi. Asayiş Şube Müdürümüz de Samsun’da huzur ve güvenliğin sağlanması adına önemli faaliyetler içersinde yer alan bir arkadaşımızdı. Özellikle Samsun’da suç ve suçlularla mücadele etmek adına Valliğimizce başlatmış olduğumuz suçların analizini yaparak, hangisi saatte nerde ne tür suçlar işleniyor bunlarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak çözüm yolları konusunda aktif rol almıştı ve önemli destekleri olmuştu. Özellikle faili meçhul olayların aydınlatılmasında kurulan özel ekiplerle çalışma başlatılmış, birkaç gün öncesinde 7 yıl önce gerçekleştirilen 2 faili meçhul cinayet olayını aydınlatarak, faillerini adliyeye intikal ettirmişti. Böylesine özverili, gayretli çalışan arkadaşımızı kaybetmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine, emniyet teşkilatına ve mesai arkadaşlarını sabırlar diliyorum.” dedi.

Üzüntüsünden dolayı güçlükle konuşan Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ise merhum Sinan Polat’ı şöyle anlattı: "Onun hayatı yoktu. Bütün hayatını karanlığın aydınlanmasına adamıştı. Akşam çocuklarıyla birlikte geçirdiği hayatın dışında başka bir hayatı hiç olmamıştır. Kanunların yılmaz savunucusuydu. O bizim ender örneklerimizdendi, çok ilkeliydi, dürüsttü. Hiç kimsenin onda hakkı yok. Dünya yaşantısı adına alıp götürdüğü bir şey yoktu, fakat bizlere, toplumumuza, şehrimize çok şeyler vermiştir. Örnek bir dürüstlüğü vardı. Onun tek özel hayatı ailesiydi. Kimseyi kırmamıştı. Çok mütevazı idi. O yaşarken karıncayı bile incitmeyen bir ruh yapısındaydı, ama yüreği çok büyüktü. Karanlıklara tahammülü yoktu. En son sevinci 4 cinayetin failini aldığındaydı. Son işiydi, fakat çok iyi bir iş yaptı. Binlerce değil 10 binlerce olayı, arkadaşlarıyla birlikte aydınlattı. Ailesine, mesai arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Onu çok özleyeceğimizi ve onun gibi insanlara ihtiyacımız olduğunu duyuyorum. Ona hakkımız yok, varsa helal ediyoruz. Eminim ki bu dünyada yaşamadı, fakat öbür tarafta çok güzel yaşayacağını, çok güzel karşılanacağını biliyorum."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’ün yaptığı dua ve helallik verilmesinin ardından Asayiş Şube Müdürü Sinan Polat’ın naaşı, törenle ambulansa konularak memleketi Erzurum’a gönderildi. Polat’ın naaşının 26 Mart Pazartesi günü Merkez Gürcü kapı Camii'nde öğlen kılınan cenaze namazına müteakip Asri Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.Erzurum’da 15 Kasım 1966’ta dünyaya gelen Asayiş Şube Müdürü Sinan Polat, ilk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra Polis Akademisi'ne girdi. 1991'de Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde komiser yardımcısı olarak göreve başladı.

Diyarbakır, Trabzon ve Çanakkale il emniyet müdürlüklerinde değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 2008’de Samsun Emniyet Müdürlüğüne atandı. 3. Sınıf Emniyet Müdürü Sinan Polat, 2009'dan itibaren Samsun Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapmaktaydı .