Adana Oto Sanayi Sitesi’nin 1.etap Temeli Atıldı
Adana Oto Sanayi Sitesi 1. Etap'ın temeli törenle atıldı.

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ise şunları söyledi: “Bu tür sitelerin yapılması, Adanamız açısından güzel bir olay. Bizler de bu işlere her zaman destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Şehirdeki olumsuz görüntülerin kaldırılarak geç de olsa bu tür sitelerin yapılmasını önemsiyoruz. Bir yerden başlanması gerekiyordu. Diliyorum ki bundan sonra da bu tür alanların yapılmasına devam edilecektir.” CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, “Ben de bir esnaf çocuğuyum. Oda başkanı iken bu işlerin planlamasını yaparak, ilgili mercilere rapor etmiştim. Daha önce yapılan Oto Galericiler ve Hurdacılar Sitesi’nde olduğu gibi şimdi de Adana Oto Sanayi Sitesi yapılıyor. Şehir içindeki diğer esnaf gruplarının da sitelerde toplanması şehircilik açısında çok önemli.” diye konuştu.
Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya “Şehircilik bir tutku olmalı. Adam öldürmenin cezası ağırlaştırılmış hapis, ama koca şehri katletmenin cezası yok. Adana’da çarpık bir kentleşme var. Bunun kentsel dönüşümle çözüme kavuşacağına inanıyorum. Adana’nın modern bir yapıya kavuşmasını destekliyoruz.” dedi.
Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, "Bu siteler, sanayinin kılcal damarlarıdır. Bu site sayesinde çok sayıda kişiye iş ve aş imkanı sağlanacak.” ifadelerini kullandı. Konuşmalardan sonra kurbanlar kesildi, protokol üyeleri hep birlikte butona basarak temele ilk harcın konulmasını sağladı. Temel atma törenine, Başbakan Başdanışmanı ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya’nın yanı sıra Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, Adana Oto Tamircileri Esnaf Odası ve Oto Sanayi Sitesi Başkanı Muhittin Doğan katıldı.
