Sivas ve Tokat'ta Düzenlenen Etkinlikler Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Sivas ve Tokat'ta Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, renkli görüntülere sahne oldu.

Sivas Valiliği'nin öncülüğünde çeşitli kamu kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama programı, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi.

Türk bayraklarıyla donatılan alanda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Valilik adına konuşan Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Nevruz hakkında bilgi verdi.

Sivas Belediyesi, mehteran takımının konser verdiği programda, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Halkoyunları Topluluğu gösteri sundu.

Vali Yardımcısı İsmail Koşum, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Belediye Bingölspor'un Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta bugün Sivas Dört Eylül Belediyespor ile yapacağı maçı izlemek üzere Sivas'a gelen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, temsili olarak demir dövdü.

Nevruz ateşini yakan Koşum, İlter, Ürgüp ve Atalay, daha sonra ateşin üzerinden tek tek atladı. Protokol üyelerinin ardından vatandaşlar da ateşin üzerinden atlayarak Nevruz'u kutladı. Protokol üyelerinin yumurta tokuşturduğu programda, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından bin 500 kişilik pilav ve ayran ikram edildi.

Tokat'ta Nevruz kutlaması

Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin düzenlediği Nevruz kutlama programı, üniversite kampüsünde gerçekleştirildi. İlk olarak üniversitenin konferans salonunda ''Türklerde Nevruz Geleneği'' konulu panel düzenlendi.

Panele, Yrd. Doç. Dr. Kemal İbrahimzade ve öğretim görevlisi Niyazi Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Panelin ardından kampüs alanında Nevruz ateşi yakıldı.

Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, İl Jandarma Komutanı Albay Nuh Köroğlu, protokol üyeleri, öğrenciler, basın mensupları, vatandaşlar, Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Ateşin üzerinden takla atarak geçen üniversite öğrencisi bir genç, alkış aldı. Takla attığı sırada saçı ateşten hafif etkilenen genç, çevredekilerin isteği üzerine ateşin üzerinden tekrar atladı. Genç, bu atlayışı sırasında, saçlarının etkilenmemesi için bir güvenlik görevlisinin şapkasını başına taktı.

Vali Yılmaz, Nevruz Bayramı organizasyonunu Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile birlikte yaptıklarını belirterek, ''Barışın yeniden canlanması, yeniden hayat bulması, baharla yeniden hayat bulması adına inşallah bir başlangıç olur'' dedi.

Rektör Şahin ise ''Herkesin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. Burada öğrencisiyle, hocasıyla, Tokat halkıyla hep beraber bugün coşku içerisinde Nevruz'u kutluyoruz. Bu güne yakışır bir biçimde, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bu duyguları pekiştirmeye çalışıyoruz. Umarım her günümüz böyle geçer'' diye konuştu.

Törenin sonunda öğrenciler halay çekerek Nevruz'u kutladı.
Kaynak: AA