Belediye Başkanı Çay: Pozantı'nın Adını Karalamaya Kimsenin Hakkı Yok

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaklaşık 5 gündür ilçedeki cezaevi ile ilgili mesnetsiz haberlerin yayınlandığını ve insanların huzursuz edildiğini belirterek, "Pozantı'nın adını karalamaya kimsenin hakkı yok." dedi.

Çay, “Bazı gazete ve televizyonlarda yayınlanan 'Cezaevinde tecavüz', 'Pozantı çığlıkları' ve 'Pozantı cezaevinde neler oluyor' başlıklarıyla gündeme taşınan ve hiçbir maddi delile dayanmadan tartışmaya açılan bu karalama ve linç yaklaşımına tepkisiz kalmayacağız.” diye konuştu.

Haberlerin kimlerin kaleme aldığı bile belli olmayan düzmece ifadelerle donatıldığını söyleyen Başkan Çay, 'Yasa dışı PKK terör örgütünün yayın kuruluşları olduğu bütün kamuoyu tarafından bilinen Evrensel, Özgür Gündem ve Dicle Haber Ajansı tarafından haberleştirilip gündeme taşınan bu mesnetsiz ve gayri ahlaki yaklaşımı şiddetle kınıyoruz. ' şeklinde konuştu.

Belediye başkanı olmadan önce 18 yıl emniyet teşkilatında Terörle Mücadele Şubesi müdürlüklerinde görev yaptığını ve suç ve suçlu profilini yakından bildiğini anlatan Başkan Çay, 'Göreve geldiğim andan itibaren mevcut cezaevi bitişiğine mahkum yakınlarının güneşten ve soğuktan korunmalarını sağlayacak ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecek bekleme salonu yaptırdık. Cezaevi yönetiminin talebi ve Cumhuriyet Başsavcılığının onayı ile suçlulara konferans verip onlarla sohbet ettik. Çocukların moral motivasyonunu yükseltmek amacıyla belediye müzik ekibimizle konserler düzenledik. Bu kadar sıcak ve samimi bir yaklaşımın olduğu ilçeyi bu derece çarpık ve sapıkça bir iftiranın odağı haline getirmek yanlıştır. ' ifadesini kullandı.

Başkan Çay şu açıklamalarda bulundu: 'Biz soruşturmaların selameti ve Bakanlık soruşturmalarının objektif gerçekleştirilebilmesi için sustuk. Ama baktık ki bizler sustukça, birileri mesnetsiz ve iftira dolu yaklaşımlarını sürdürüyor. Bütün kamuoyunun şunu çok iyi bilmesini istiyorum. Burada terör örgütü yandaşlarının varmak istedikleri amaç, yönetimi zaafiyete uğratmak, cezaevini kapattırmak ve bu mesnetsiz yaklaşımlarıyla kamuoyu oluşturarak Bakanlık nezdinde hükümeti yıpratmaktır. Soruşturma neticesinde bu iddiaların yersiz ve mesnetsiz olduğu anlaşıldığında, bir ilçeye ve yüzlerce kamu görevlisine sürülen bu lekeden kimse utanç duymayacak mı?. '