Ufuk Okuma Salonları'nda 'çanakkale' Konulu Resim Sergisi

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonları Çanakkale Zaferi'nin 97.yıldönümü nedeniyle 'Çanakkale' konulu resim sergisi açtı.

Ufuk Okuma Salonları'nda 'çanakkale' Konulu Resim Sergisi
Dernek Merkezi'ndeki Burak Okuma Salonu'nda gerçekleştirilen serginin açılışına Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Çelik, İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.


Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan yaptığı konuşmada Çanakkale 'nin tarihteki önemine vurgu yaptı. Akıllı tahta bulunan sınıflarda eğitim gören öğrencilerle sohbet eden Arslan, geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceklerin bu sıralarda ter dökenler olacağını kaydetti. İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner ise Okuma Salonlarının öğrenciler için bir umut kapısı olduğunu belirterek bu gibi faaliyetlerin her zaman destekçisi olacaklarını söyledi. Dernek Başkanı Şahin Mirici ise serginin 97 yıl önce Çanakkale Savaşında yaşanan kahramanlıkların, kardeşliklerin birlik ve beraberliklerin gelecek nesillere hal dili ile göstermesi adına önemli olduğunu söyledi. Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci 'de Ufuk Okuma Salonları olarak 6 şubede 2 bin öğrenciye eğitim verdiklerini kaydetti.

Bu sergideki amaçlarının öğrencilerin tarih şuuruna katkıda bulunmak olduğunu anlatan Değirmenci serginin 30 Marta kadar 6 şubede serginin öğrenci ve velilerin ziyaretine açık olacağını söyledi. Çukurova Kalkınma Ajansı ve İçişleri Bakanlığının desteğiyle 8 sınıfta akıllı tahta teknolojisini öğrencilerle buluşturduklarını vurgulayan Değirmenci, bu sayede eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunduklarını kaydetti. Ufuk Okuma Salonları öğrencisi Mahmut Gündüz 'ün 'Çanakkale Şehitlerine ', Halime Uğur 'un ise 'Bayrak ' şiirini okuduğu açılışta duygu dolu anlar yaşandı.