Davutoğlu, Nobel Ödüllü Yemenli Tawakkul Karman'i Onuruna Yemek Verdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Nobel Barış Ödülü Sahibi Yemenli Tawakkul Karman onuruna Dışişleri Konutu’nda yemek verdi.

Bakan Davutoğlu ve eşi Sara Davutoğlu, Yemen 'de barış ortamının yeniden sağlanmasındaki katkılarından dolayı 2011 Nobel Barış Ödülü 'nü kazanan Yemenli Tawakkul Karman 'ı Dışişleri Konutu 'nda kabul etti. Eşli yemeğe aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın kızı Sümeyye Erdoğan, AK Parti MKYK üyesi Edibe Sözen ile gazeteciler Prof. Dr. Vedat Bilgin, Cengiz Çandar ve Nihal Bengisu Karaca da hazır bulundu. Yemekten önce toplu hatıra fotoğrafı çekilirken, basın mensuplarının da kısa bir görüntü almasına izin verildi. Bu arada Davutoğlu 'nun eşi geç kaldığı için fotoğrafta yer almadığı gözlendi.

Yemen'deki ''Zincirsiz Kadın Gazeteciler'' adlı sivil toplum örgütünün yıllardır başkanlığını yürüten Tawakkul Karman 'i, Yemen 'de barış ortamının yeniden sağlanmasındaki şiddet içermeyen mücadelesinden dolayı Nobel Barış Ödülü 'ne hak kazandığı açıklanmıştı.