Mediküm'den, Hekimlere Ortak Yatırım Çağrısı

Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Yönetim Kurulu, sağlık hizmetinin baş aktörleri olan hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Toplumda eskiye göre hekimlere duyulan saygı ve sevginin azaldığını gördüklerini ifade eden Mediküm Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, hekimlere gereken değerin verilmesini istediklerini kaydetti.

Yaptığı yazılı açıklamada hekim-sanayici işbirlikleri ile üretimin ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin artacağını düşündüklerini söyleyen Dr. Aydemir, Türkiye'nin geleceği için tüm hekimleri sanayicilerle beraber üretmeye davet etti.

Sağlık sektörünün baş aktörleri olan hekimlerin Sağlık Kenti Samsun'a önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Mediküm Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, 'Tüm fedakar hekimlerimizin Tıp Bayramı'nı kutluyoruz. Sağlık alanı, teknolojinin hızla geliştiği ve yüksek düzeyde teknoloji kullanılan alanların başında gelmektedir. Bilim ve teknolojiyle bağlantılı olarak sağlık alanındaki ilerlemelerin insan yaşamı, insanın ömrü ve toplumsal refah ile verimliliğe yansıması ekonomik-sosyal politikalar ile birlikte bir bütünlük oluşturmaktadır. Dolayısıyla bilim, teknoloji, tıbbi cihaz üretimi ve sağlık hizmetleri arasında kopmaz bağlar bulunmaktadır. Türkiye 'nin sağlık hizmetlerinde yakaladığı bu ivmede büyük rolü olan hekimlerimizin, tıbbi cihaz Ar-Ge, inovasyon çalışmalarında da büyük katkıları olmalıdır. ' dedi.