Burhan Kuzu: Mızıkçılık Yapmamak İçin Parlamenter Rejime Devam Diyeceğiz

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa yazma çalışmalarında birinci önceliğin yarı başkanlık mı, başkanlık mı, parlamenter model mi olduğunun belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Söz konusu sorunla ilgili ilginç bir tespitte bulunan Kuzu, “Görüyorum ki üç muhalefet partimiz de parlamenter rejim dedikleri için biz de AK Parti olarak mızıkçılık yapmamak adına parlamenter rejime devam diyeceğiz. Bu sorunun çözülemeyeceği anlamına gelir.” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı 'Kadın Bakış Açısıyla Yeni-Sivil Anayasa' konulu çalıştay düzenledi. Çalıştay öncesinde konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, kadın bakış açısıyla sivil anayasanın nasıl olması gerektiği yönünde farklı fikirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlanacağını belirtti. Akşit 'in ardından konuşan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, telaşsız bir ortamda Anayasa hazırlamanın önemli olduğunu ifade etti. 5 bin 200 gencin öldüğü dönemde hazırlanan 1982 Anayasasının dışarıdaki olaylardan etkilendiğini kaydeden Kuzu, ancak Türk siyasi tarihinde telaşsız ortam bulmanın çok zor olduğunu kaydetti.

Bu coğrafyada telaşsız olmanın pek mümkün görünmediğine işaret eden Kuzu, “Türkiye 'de telaşsız ortamı biz sağlasak bile birileri sağlatmaz. Telaşsız ortam yaratmak için gayret etmeyeceğiz hem telaş olacak hem Anayasa yapacağız. Buna bağışıklık kazanmamız gerek. Sağda solda çok olaylar var. Arap Baharı, İran 'ın durumu, Suriye 'nin bilmem nesidir. Bunlara çok takılıp kalırsak işin içinden çıkamayız.” şeklinde konuştu.