Kocaeli'de Çekilen İlk Dizi TRT-1 Ekranlarında

Kocaeli Sekapark Film Platoları’nda çekilen ilk dizi olan ‘Bir Zamanlar Osmanlı KIYAM’ muhteşem bir gala programıyla TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluştu.

Kocaeli'de Çekilen İlk Dizi TRT-1 Ekranlarında
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 'nin katkılarıyla gösterime giren programın galası Nişantaşı City 'de yapılırken geceye ünlüler akın etti.Gala programına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve davetlilerin yanı sıra dizinin başrol oyuncuları Türkan Şoray, Cemal Hünal, Aslı Tandoğan, Öykü Çelik, Tolga Karel, Hazım Körmükçü ve Leyla Göksun katıldı.Gecede konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Film Platoları 'nın vizyon projesi olduğunu söyledi.

Başkan Karaosmanoğlu, “Sinema sektörünün kentimizde hayat bulması kuşkusuz ekonomik katkının yanı sıra ulusal anlamda da çok büyük imkanlar meydana getirecektir. Kocaeli 'nin geniş ulaşım imkanları da müthiş bir cazibe sunmaktadır. Bu fırsatların yabancı film şirketlerince de değerlendirileceğini düşünüyorum” dedi. Kocaeli 'nin Türkiye 'nin Hollywood 'u olacağını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra davetlilerle birlikte dizinin ilk bölümünü izledi.

Dizi, Lale Devri ile başlayan yenilenme çabalarına karşı gelişen bir İstanbul darbesi olan Patrona Halil İsyanı 'nın başlama, gelişme ve sona erme sürecini anlatıyor.

Filmin başrolünde Türk Sinemasının sultanı Türkan Şoray, 'Hatice Sultan ' olarak ekranlara geliyor.Dizi, Türkiye 'nin Hollywood 'u olmaya aday olan Kocaeli 'de çekiliyor. Sekapark 'taki 200 bin metrekarelik alanda yer alan film platosunda 7 bin metrekareden oluşan 4 adet dev stüdyo, 2 bin metrekareden oluşan bir at çiftliği ve manej, 50 adet daire, 350 kişilik yemekhane yer alıyor. Dizide 20 tanınmış oyuncunun yanı sıra 150 kişilik set ekibi, 30 idari personel, 35 atölye personeli ve 200 figüran görev yapıyor. Figüran ve yardımcı oyuncuların tamamı Kocaeli içinden diziye dahil edildi.
Kaynak: İHA