Uluslararası Karadeniz Kruvaziyer Turizmi Konferansı İzmir'de Yapılacak

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEIPA) ile İzmir Valiliği ve Karadeniz Konfederasyonu (KADEKON) tarafından, Uluslararası Karadeniz Kruvaziyer Turizmi Konferansı düzenlenecek.

İzmir'de 5 Nisan 2012 tarihindeki konferanta ülkelerin turizm bakanları, milletvekilleri, ticaret ve sanayi odaları başkanlarıyla sivil toplum kuruluşları buluşacak.

KEIPA Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, İzmir Valisi M.Cahit Kıraç ile KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu'nun evsahipliğinde, üye ülkeler Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Ukrayna'nın katılımıyla kruvaziyer turizminde yeni destinasyonlar belirlenecek. Karadeniz illeri valilikleriyle Kültür ve Turizm il müdürlüklerinin de bulunacağı konferansta iller, sunum yaparak turizm potansiyellerini tanıtacak. Akademisyenler ve sektör profesyonelleri de kruvaziyer turizmini masaya yatıracak. Karadenize kıyısı olan ülkeler, KEIPA kapsamında kruvaziyer turizmi kapasitelerini müşterek ortaya koyarak, birlikte kalkınmanın yeni yol haritasını oluşturacak.