'İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi' Tanıtıldı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi ile Bağlar Kadın Kooperatifi ortaklığı ve İngiltere Büyükelçiliğinin katkılarıyla başlatılan 'İnsan Hakları Ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

'İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi' Tanıtıldı
  Bağlar Belediyesi, Bağlar Kadın Kooperatifi ve İngiltere Büyükelçiliğinin katkılarıyla hazırlanan proje kapsamında verilecek olan eğitim seminerlerinin tanıtım toplantısı, Bağlar Belediyesi Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi Seminer Salonu`nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Bağlar Belediyesi Başkanı Yüksel Baran, meclis üyeleri, proje ofisi çalışanları, Eğitim Destek Evi öğretmenleri ve gençler katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi öğretmenlerinden Gülay Demir, üniversite hazırlık sınavları dışında çeşitli sanatsal ve kültürel çalışmalar da yürüttüklerini ifade etti. Tiyatro, resim, fotoğrafçılık, satranç, halk oyunları atölyeleri, İngilizce, bilgisayar kursu ve müzik gibi alanlarda da gençleri hazırladıklarını belirten Demir, 'Bizleri bu projeyi hazırlamaya iten temel etmenler, özellikle son yıllarda, coğrafyamızda insan hakları ihlallerinin ve kadına yönelik şiddetinhızla artmış olmasıdır. Bu eğitimin amacı, katılımcılarda toplumsal cinsiyet ve insan hakları farkındalığı perspektifi oluşturup bunu uygulamaya koymalarını sağlamaktır 'dedi.

Bağlar Belediyesi Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi Seminer Salonu`nunda gerçekleştirilecek seminerlerin iki hafta süreceği, ardından birer gün de katılımcıların Diyarbakır`da bulunan insan hakları ve kadın kurumlarını ziyaret edeceği belirtildi.  
Kaynak: İHA